Eko-totalitáři EU uvalují restrikce na kamínka na dřevo… Vysavače jsou od roku 2017 omezeny na 900 Wattů

Uveřejněno dne 18 září 2014 000 11:41

Vlezlost Zeleného totalitářství, s jakou se vtírají lidem v Evropě do soukromých životů, je na rychlém postupu. Už letos na podzim nabývají účinnosti nová opatření zaměřená na soukromé domácnosti.

„Myslitelný je i sezónní zákaz kamínek pálících dřevo“

Zaprvé, lidé budou muset brzy poprvé ve své historii dát sbohem jednomu ze svých nejdávnějších přátel: otevřenému ohni. Německé ministerstvo životního prostředí Umweltbudesamt (UBA) přistupuje k přísné regulaci emisí polétavých částeček z pálení dřeva v kamnech a v ohništích.

Presidentka UBA Maria Krautzberger v úterý oznámila, že na rok 2015 plánuje přísnější omezení polétavých částeček v emisích a dokonce zašla až tak daleko, že oznámila:„Teoreticky je myslitelný i sezónní zákaz kamen na dřevo.“

Ty tmavé čáry ukazují polétavé částice v emisích z dopravy, ty nazelenalé čáry ukazují emise různých typů ze spalování dřeva ročně v kilotunách. (Zdroj: UBA)

Paní Krautzberger trvá na tom, že tato opatření jsou nezbytná, protože: „Zdravotní břemeno je pro občany z polétavých částeček a z NO2 příliš ohromné.“ Zpráva UBA konstatuje, že: „Polétavé částice mohou způsobit zápaly v dýchacím ústrojí a zvýšit riziko srdečních záchvatů.“

To je naprosto nehorázný kec. Mluvíme o zákazu základního potěšení výměnou za zdravotní zlepšení, které je statisticky nezměřitelné.

Žiji v Německu přes 20 let a mohu komukoliv říci, že v Německu je vzduch i v městských oblastech standardně krásně svěže čistý. A to bez potřeby vládního útlaku a restrikcí základního potěšení, jakého si lidé z přímého sálavého tepla otevřeného ohně užívali po statisíce let. Zelené potrhlictví se už úplně utrhlo ze řetězu.

Vysavače jsou už omezeny na 1600 wattů.

V roce 2017 ale bude povoleno jen 900 wattů.

Zadruhé, jako kdyby takováto vlezlost nestačila, jde teď EU po vysavačích. Říkají o nich, že nejsou dost energeticky úsporné, a že prostě mrhají energií.

Spolu s četnými mediálními kanály hlásí on-line derfflinger.de, že kdybyste si chtěli koupit výkonnější vysavač, měli byste si pospíšit.

„Počínaje zářím 2014 nabývají účinnosti nové Směrnice EU pro eko-design. V budoucnu budou zapotřebí Energetické štítky EU a plnění přísnějších požadavků na minimální energetickou účinnost. Praktické domácí spotřebiče se přiškrtí a dovolí se jim, aby měly maximální jmenovitý výkon 1600 Wattů. Počínaje zářím 2017 bude povolených jen 900 wattů.“

Připravte se na to, že zakrátko poté si budete podlahu sami ocucávat a olizovat.

Kritici tyhle nové předpisy rozcupovali tvrzením, že to skončí, že lidé budou nakonec muset strávit více času prováděním domácích prací se slaboučkými pomůckami, aby dosáhli stejného výsledku, a tak, jestli se snad opravdu nějaká energie ušetří, což není jisté, bude to za tuto značnou cenu.

Myslíte si, že elektřina je produkt, který si lidé kupují a vlastní, a tudíž by sami měli rozhodovat, jak tohoto produktu použijí. To ale neplatí v Evropě. Nejenže dnes jsou evropští občané nuceni za elektřinu platit neskutečně vysokou cenu, ale teď už se jim i říká, jak a kolik jí smějí použít – a na co.

Vlastnická práva a práva k soukromému majetku rychle erodují.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist