Evropský zimou zavánějící srpen 2014 … Podívejte „jeden z nejchladnějších za desítky let“… Předpovědi sněhu!

Uveřejněno dne 19 září 2014 000 15:48

Z některých zemí přichází předběžná čísla o srpnovém počasí. Pro západní Evropu se obraz vyjasňuje: srpen byl studený a vlhký se silnou připomínkou zimy.Německo: o 1,5°C chladněji než normál a sníh.

Německá Deutsche Wetterdienst (Německá meteorologická služba) hlásí, že srpen byl v Německu se střední teplotou 16,0°C o 0,5°C chladnější než střední teplota mezinárodního referenčního období 1961-1990. V porovnání s referenčním obdobím 1981-2015 byl srpen 2014 o 1,5°C chladnější než normál. Byl to nechladnější německý srpen za 8 let. Od letních teplot na začátku měsíce v průběhu měsíce zchladl tak, že se počasí změnilo na podzimní, zvláště v poslední třetině měsíce. Výsledkem byl celkově chladnější, vlhčí a málo slunný srpen.

Deutsche Wetterdienst (DWD) sbírá a vyhodnocuje data z 2000 měřících stanic roztroušených po celé zemi. 24. srpna dokonce 4 cm nasněžilo, tedy na nejvyšším vrcholku Německa Zugspitze (čtěte zde).

Celková data ukazují, že průměrné roční teploty v Německu za posledních 17 let klesají (což je doba, o které někteří vědci říkají, že takto dlouhé období je nezbytné, abychom mohli mluvit o klimatickém trendu):

Graf německých středních ročních teplot za posledních 17 let. Zdroj: EIKE

Spolu s tím, jak se Německo ochlazuje, by se člověk mohl ptát, jak ještě dlouho má DWD v úmyslu na své webové stránce držet své logo klamající veřejnost, neboť to líčí zrychlující se oteplování. Když se DWD na to od reality odtržené logo ptali, tak řekla, že tuto záležitost uváží, až bude v budoucnu inovovat svou webovou stránku. Jim však možné klamání veřejnosti starosti nedělá (podívejte se na to také sem).

Jinak se rovněž můžete podívat, že dlouhodobé trendy letních srážek se drží v absolutním normálu, viz Grafika 4 od EIKE.

Rakousko: „O 1,1°C chladnější než klimatologická střední hodnota“

I rakouská národní meteorologická služba ZAMG hlásí studený a temný srpen: o 19% méně slunečního svitu, 14. nejméně slunný srpen od počátku měření slunečního svitu v roce 1884. I v Rakousku bylo mnohem chladněji než normálně, čímž to vytvořilo anomálii -1,1°C.

Podobně jako Německo, zažilo i Rakousku nejchladnější srpen od roku 2006. I Rakouskopředpovídalo v polovině srpna sníh.

Británie: „… jeden z nejchladnější za desítky let!“

Nejen Střední Evropa zažila studený srpen, ale i Spojené království. Zase jednou předpověď globálním oteplováním způsobeného grilovacího léta zůstala prchavá.

UK Met Office tady oznámil, že střední srpnové teploty v Británii vyšly na 13,8°C, čili o 1,1°C pod dlouhodobým průměrem. To z něj učiní nejchladnější srpen od roku 1993. I UK Daily Mail píše, že srpen je charakteristický předpověďmi sněhu, a varuje před„nejchladnějším srpnem za století.“

Meteorologický televizní kanál (TWC) už před tím srpen ve Velké Británii a v Evropě prohlásil „jeden z nechladnějších za desítky let.“

Dokonce i loňský sníh odmítl roztát. Jak píše onlineSCOTSMAN:

„Letos i přes vysoké letní teploty a dopady globálního oteplování, jak ukázal nový průzkum, v horách zůstal REKORDNÍ počet sněhových zbytků.

Výroční studie prováděná každý srpen týmem dobrovolníků a vydávaná Královskou meteorologickou společností ukázala, že téměř 300 zbytkům sněhu po loňském sněžení se nepodařilo roztát.

To je největší číslo od doby, kdy před sedmi lety skotský národní průzkum sněhu začal, a je to dramatický nárůst z příbytku 24 na 81 zbytků zaznamenaných navíc oproti předchozí sezóně.“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist