10 způsobů, které nám říkají, že klimatický summit OSN není o klimatu

Uveřejněno dne 26 září 2014 000 15:13

V úterý 23.9 začala v New Yorku klimatická konferenci OSN (zvaná Klimatický summit 2014), která je pro politiky, celebrity a ty, co shání jak dostat nějakou rentu. Není to o klimatické vědě, ani o té Záchraně Země před „uhlíkovými emisemi“ z fosilních paliv.

Zde je deset způsobů, kterými vidíme, že Spojené národy ve skutečnosti klima jako takové nezajímá. Někteří z nás jsme už před 20 lety měli podezření, že to takhle skončí, už když se formoval Mezivládní panel o klimatické změně OSN (IPCC), aby prý bojoval proti „globálnímu oteplování“.

  1. Při současných technologiích neexistuje způsob, jak se během asi tak 20 let dostat za podíl 15%-20% obnovitelné energie … a i to by bylo strašlivě drahé. Bez ohledu na to, jak moc vám záleží na tom, odkud vaše energie pochází, tak fyzika a ekonomie stejně přebije emoce.
  2. OSN je úplně jedno, že globální oteplování se zastavilo před 17 lety. Na tom vůbec nezáleží. Plnou parou vpřed!
  3. Vlastní modely OSN hrubě předpovědi globálního oteplování přehnaly. Na tom vůbec nezáleží. Plnou parou vpřed.
  4. Vědátoři a politikáři se tedy museli uchýlit k obviňování klimatické změny z epizod extrémního počasí. Jako kdyby ošklivé počasí před tím nebývalo? Opravdu? (Mimochodem, se špatným počasím se to vůbec nezhoršilo.)
  5. Ta jejich „uhlíková stopa“ u účastníků Klimatického summitu OSN daleko převyšuje normální lidi …, to je jim ale jedno. Létají si všude po světě tryskáči, stylově cestují a hodují, přičemž miliardám chudých říkají, že oni nemohou mít drahou elektřinu? Má tohle skutečně vyšší morální odůvodnění?
  6. Jsou tu Leonardo DiCaprio, posel míru OSN, Al Gore, nositel Nobelovy ceny a státně-nabráchistický kapitalista. Copak vám to nestačí?
  7. Vůdci Austrálie, Číny, Indie, Kanady a Německa se rozhodli úterního zasedání nezúčastnit. Ti mají skutečné problémy, kterými se zabývají, ne ty vykonstruované.
  8. Činitel OSN přiznal, že klimatickým cílem je redistribuce bohatství. Naomi Klein přiznala to, co Obama, Kerry a Clinton nepřiznají: je to o zastavení Kapitalismus. Tedy pokud nejste jánabráchistický kapitalistický kamarádíček, codostává dotace na zelenou energii.
  9. To, co přiznat nedovedou, je, že globální ozelenění světa vyšší globální produktivita plodin je důsledkem toho, že určitý CO2 se dostal zpátky tam, kde před tím byl – do atmosféry. Neustále předpovídám, že jednoho dne si konečně uvědomíme, že CO2 je dobrá věc.
  10. Klimatické zprávy OSN jsou přeháněním a dezinterpretují vědu. Např. oteplení hlubokého oceánu za posledních 50 let se popisuje pomocí gazilionů joulů (což zní působivě), místo aby řekli, co bylo opravdu naměřeno… setiny stupně (to už tak působivé není). Výsledná průměrná planetární nerovnováha, pokud snad fakt existuje, je jen 1 díl z 1 000.

Jak už jsem říkal před tím, mě opravdu nezajímá, odkud naše energie pochází potud, pokud je jí dost a je levná. Když ale řeknete chudým lidem, že energii mají jen na příděl – pokud nejsou schopni si nahrabat dost velkou spoustu peněz – tak to skončí zabíjením lidí. Spousty lidí.

A s tímhle by si OSN měla dělat starosti… ne s pořádáním slezin na Bali a v Cancúnu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist