Evropa právě páchá ekonomickou sebevraždu – souhlasí s obrovským omezením „emisí“ životadárného uhlíku

Uveřejněno dne 30 října 2014 000 8:35

Eric Worrall píše: Evropská unie právě spáchala ekonomickou sebevraždu odsouhlasením průlomové dohody o omezení emisí CO2 do roku 2030 o 40%.

Vzhledem k tomu, že tyto evropské emise podle všech racionálních měření neustále stoupaly, tak to už na první pohled vypadá jako nemožný cíl.

Ale copak by kdokoliv mohl očekávat racionální přehodnocení evropské ekologistické politiky – to by bylo podceněním slepého odhodlání evropské zelené elity splnit své sny o bezemisní Evropě. Těm by podle mého názoru činilo nesmírné potěšení, kdyby mohli evropskou ekonomiku vybombardovat do doby kamenné, jen aby dosáhli svého směšného cíle.

Jako příklad lidí, kteří vedou Evropu, uvažte nedávno jmenovanou eurokomisařku Violettu Bulc. Podle Rogera Helmera, prominentního euroskeptika z UKIP a poslance Europarlamentu, Bulc o sobě dávno tvrdí, že praktikuje chození po žhavých uhlících a šamanismus.

http://rogerhelmermep.wordpress.com/2014/10/22/fire-walking-a-key-skill-for-eu-commissioners/

Bulc na svém blogu sama sebe popisuje jako expertku na strategie vyváženého rozvoje, na organické pěstitelství a inovativní ekosystémy. Věří v moc sítí, holistických jedinců a pozitivní energie.

Posledním příspěvkem na blogu Bulc je „Vibrace bílých lvů v nové éře.“

http://www.violeta.si/2014/09/the-vibration-of-white-lions-in-new-era.html

Ovšem Bulc teď je, nebo se brzy stane, jedním z nejmocnějších lidí v Evropě – jedním z 28 eurokomisařů, kteří mají výhradní právo chrlit novou legislativu, u které je podle mého názoru oštemplování téměř bezmocným Europarlamentem jen formalitou. Evropská komise je také jediným orgánem, co zajišťuje výkon té legislativy, která z ní vychází – tahle komise totiž kombinuje výkonnou, dohledovou a legislativní pravomoc v jediném politbyru.

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Commission

Bulc se nikdy nebude muset potýkat s voliči – jen poslanci Evropského parlamentu se musí ještě trápit se všemi těmi populistickými nesmysly demokracie. Komisaři jsou jmenovaní.

Dovede si někdo představit, že by takoví jako Bulc zmírnili své železné odhodlání zaškrtit evropské emise jen proto, že pár mizerných kapitalistů tvrdí, že kvůli tomu zbankrotují? Je to konec konců přeci pro dobro planety. A Bulc není sama – většina té komise s ní sdílí její nadšení, že všechno bude zelené.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist