Proč Matěj Stropnický nesmí být náměstkem pražského primátora

Uveřejněno dne 14 listopadu 2014 000 11:51

Jednoduše proto, že byl špatným místostarostou Prahy 3. A jestliže se neosvědčil na tomto místě, těžko věřit tomu, že by zvládl post náročnější. Na jeho vrub jde celá série špatných až zločinných rozhodnutí. Jsou to pokus o vystěhování vystěhování nájemníků z domu v Husitské 74, dále budování cyklostezek odnikud nikam, po kterých žádní cyklisté nejezdí a vysoký počet prázdných bytů v majetku městské části Praha 3.

Žižkov měl opravdu velkou smůlu, že se do funkce na jeho radnici dostal jako místostarosta Matěj Stropnický ze strany Zelených. Jeho působení, kdy měl mimo jiné na starosti bytovou politiku, se dá nazvat jedním slovem – katastrofa.

Nevím, co si mám myslet o jeho kroku, kdy napsal obyčejný nedoporučený dopis osmi domácnostem v domě Husitská 74 v Praze 3, ve kterém jim oznámil, že se mají vystěhovat, protože v jejich domě bude azylový dům. Je pravdou, že dům patří MČ Praha 3, ale styl, jakým se pan Stropnický předvedl, je nehorázný.

Čtyři měsíce před tím s nájemníky o tomto problému jednal bez nějakého konkrétního výsledku, a pak zničehonic pošle těmto lidem onen dopis, ve kterém napsal, že místo nynějších dostanou náhradní byty v panelácích a do čtyř pracovních dnů mu mají odpovědět, jestli souhlasí. Problém je v tom, že dotyčným nájemníkům byla dříve přislíbená privatizace jejich pronajatých bytů, takže mnozí z nich s touto možností počítali a za často velké peníze si je zrekonstruovali. To, že by tyto byty měli opustit a jít bydlet do neopravených panelákových domů, pro ně bylo absolutně nepřijatelné. Co máme čekat od pana Stropnického na úrovni hlavního města, masivní zřizování azylových domů po předchozím vystěhování nájemníků?

K jeho dalším stupiditám patří chaotické budování cyklostezek v Praze 3, které mají zásadní chybu, cyklisté po nich nejezdí. Otřesným důkazem tohoto amatérismu je cyklostezka před základní školou v Lupáčově ulici. Pro lidi nemá žádný přínos, pouze se zde každé ráno tvoří fronty aut a rodiče nemají kde zaparkovat, aby mohli vysadit děti do školy. Vzniká nová kolona aut do Táboritské ulice, která tady nikdy předtím nebyla a navíc brání rychlému průjezdu tramvají.

No a fakt, že městská část zásluhou místostarosty Stropnického přichází jeho vinou o peníze z nájmů za vysoký počet neobsazených bytů v majetku městské části, už není třeba dál komentovat. V Praze 3 Matěj Stropnický zbytečně utrácel milióny, mají se Pražané bát, že na velké radnici rozfofruje miliardy?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist