Senátorský klub zelených zanikl – po šesti týdnech!

Uveřejněno dne 26 listopadu 2014 000 15:14

S velkou slávou a výrazy šťastného nadšení oznámili zelení, že zakládají v Senátu svůj vlastní klub. Zelení – nezávislí. V rekordním čase, i na české poměry, však zanikl.

Senátorský klub zelených zanikl - po šesti týdnech!Libor Michálek se postaral o likvidaci klubu
25.listopad 2014 – 22:00
V pondělí 24. 11. 2014 v odpoledních hodinách bylo doručeno vystoupení senátora Libora Michálka ze senátorského klubu Zelení – nezávislí všem jeho zbývajícím členům a předsedovi Senátu. Stalo se tak bez našeho předchozího vědomí, uvedli zelení v prohlášení.Náš klub sestával z celkem pěti členů a zatím se sešel ke dvěma schůzkám, na nichž se řešili téměř výhradně organizační záležitosti. Pan senátor Michálek se však dostavil toliko na první jednání klubu.

Zelení mají v Senátu svůj klub, vede ho Wagnerová  

K programovým záležitostem, stejně jako k cílům klubu jsme se zatím neměli možnost dostat, neboť jsme na obou schůzkách diskutovali zejména o výběru tajemníka klubu, u nějž jsme měli odlišné představy o náplni jeho práce a rozsahu jeho povinností.

Vzhledem k tomu, že klub Zelení – nezávislí k včerejšímu odpoledni přestal splňovat podmínku Jednacího řádu Senátu o minimálním počtu členů klubu, k včerejšímu dni zaniká.

Zbylí členové klubu spolu budou i nadále úzce spolupracovat a pevně doufají, že se v budoucnu podaří klub ustavit, byť na jiném půdorysu, dodali senátorky a senátoři Ivana Cabrnochová, Václav Láska, Jitka Seitlová a
Eliška Wagnerová.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist