Globální oteplování je pro Rusko výhodné

Uveřejněno dne 28 listopadu 2014 000 14:44

Berte tento text jako nadsázku a nikoli smrtelně vážně. Mám ale obavy, že někteří horliví bojovníci proti globálnímu oteplování a proti Rusku by se toho mohli chytnout.

Alexander Frolov, šéf Rosgydrometu, před pár dny prohlásil, že „globální oteplování může přinést Rusku určité výhody – delší dobu splavnosti a kratší topnou sezónu, což je pro Rusko velmi důležité, neboť je to nejchladnější země. Oblasti, kde se pěstují obilniny a luštěniny se podstatně zvětší, zejména na západní Sibiři a na Uralu, a zóna příznivá pro život se rozšíří a posune na sever“ (zdroj).

Tuhle zprávu by měli analyzovat váleční stratégové v USA a také šéfové EU. Všichni se předhánějí v sankcích proti Rusku a přitom jim uniká, že jejich angažovaný boj proti klimatu je vlastně jedná velká sankce proti Rusku. Splníme-li tedy v EU naše socialistické závazky v omezování produkce skleníkových plynů, splníme tím i naše závazky v sankcionování Ruska.

O tom, že Rusko (ale i Kanada a severní Evropa) na globálním oteplování vydělají, nemůže být pochyb. Jenže zatímco Kanaďané řeší, zda v Arktidě během globálního oteplování vymřou lední medvědi, Rusové si tím hlavu nelámou a řeší, jaké výhody jim oteplování přinese.

Pro české rusofoby se tak otvírá nové pole seberealizace, které by se dalo vyjádřit hesly: „Sniž svou uhlíkovou stopu, připojíš se tím k ruským sankcím“, nebo „Omezováním emisí CO2 proti ruským agresorům“ anebo „Kdo nebojuje proti oteplování, je rusofil“.

Zdroj

Reakce
  1. 9 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist