Papež následuje falešné proroky zkázy – proto se od Vatikánu a Církve odlučuji

Uveřejněno dne 13 ledna 2015 000 9:13
Jsem katolík a tuto neděli oznamuji, že se odlučuji od Vatikánu a jeho Papeže. Naléhám i na další katolické skeptiky, aby uvážili možnost udělat to samé. Není to krok, k němuž by pro mne bylo snadné přistoupit. Odhlásím se z německé Kirchensteuer (Církevní daně) a v budoucnu už nebudu navštěvovat bohoslužby. Se svou poslední plánovanou encyklikou ukazují, že se vrátili zpět k Temným věkům s čarodějnicemi, co mohou za špatné počasí, pověrami a středověkými odpustky. Co je horší, otevřeně se přidávají k potrhlým teoriím o konci časů.

To přichází v patách nedávnému oznámení Papeže Františka, že má v úmyslu vydat encykliku o klimatické změně. Nezříkám se Katolického křesťanství, ale spíše pouze ruším své uznání Vatikánu a Papeže jako administrátorů víry a morálního kompasu. Tohle je poslední kapka v nekonečném řetězu korupce, sexuálního zneužívání dětí a skandálů, které v poslední době v Katolické církvi řádily.

Falešná proroctví založená na zmetcích modelů

Vatikán oznamuje, že přijímá vědu (ale je to taková, která je vybudovaná na falešných proroctvích a na padělcích klimatických modelů zhotovených všeho schopnými akademiky, kteří o sobě prohlašují, že vidí desetiletí, ba i staletí do budoucnosti), a že špatné počasí je teď kvůli lidským hříchům. To jsme zpátky v době Temna, kdy Církev autorizovala hony na čarodějnice takového druhu, kdy kdysi lidi trestali, mučili a upalovali za přivolávání špatného počasí. Takže zase ohromuje, že tohle je směr, kterým dnes Katolická církev kráčí.

O tom, proč Vatikán k takto extrémnímu, rozdělujícímu a nesmírně zavádějícímu kroku přistoupil, můžeme jen spekulovat, zvláště v době, kdy je klimatická nauka předmětem žhavých debat, a je chatrnější než kdy jindy. Rozhodli se ignorovat dlouhodobá data, roli slunce a oceánů, naprostou absenci korelace mezi CO2 a globálními teplotami, a vypadá to, že mezi Katolíky vyhlásili debatu za uzavřenou. Přidali se ke kšeftu založenému na monumentální lži a zbaštili potrhlý scénář konce světa. Taková Církev už nestojí za následování.

Vatikán se druží s ideologií kontroly populace

Ještě více znepokojivé je to, že Vatikán se rozhodl sdružit s těmi, kdo zastávají ideologie, které jsou otevřeně k lidstvu nepřátelské a opovržlivé. V květnu svolal Vatikán workshop, kam pozval delegáty takové jako Naomi Oreskes, maniaka mořského ledu Petera Wadhamse a ultra-alarmistu z Potsdamského institutu výzkumu klimatického dopadu profesora Hans-Joachim Schellnhubera. Je divné, že se Vatikán netrápí s tím, žeprofesor Schellnhuber otevřeně prohlašoval, že pro planetu by byla ideální lidská populace méně než 1 miliarda lidí, čímž naznačuje, že 6 miliard obyvatel je nadbytečných. Také jednou řekl, že jestli obyvatelstvo dosáhne 9 miliard, tak planeta „exploduje“.

Toto je druh ekologistické kurately, jejíž zastánci prosazují pro příští generace preventivní potraty – s odpíráním života pro příští generace – tj. kontrolu populace. To je nepřátelské k lidské rase a pro kteréhokoliv praktikujícího Katolíka je to ohavností. Takže Papež František je buď ohromně naivní, nebo ďábelsky zlovolný.

A neočekávejte, že by Vatikán dal někdy brzy zpátečku a přiznal, že asi jednal příliš unáhleně. Vzpomeňte, že za Galilea se neomluvil až do roku 1992 – tj. asi 350 let po smrti tohoto velkého filosofa. A Galileův zločin: opovážil se zpochybnit konsensus své doby.

Nejchudší naléhavě potřebují dostupná fosilní paliva

Já nejsem schopen spolknout, že Katolická církev vůbec uvažuje o tomto velkém kroku zpět k Temnému věku s honem na čarodějnice. Vatikán se zjevně rozhodl pro nemoudré opuštění těch nejchudších mezi námi a jejich naléhavé potřeby dostupné a spolehlivé energie, kterou jsou schopna dodat jen fosilní paliva a jaderná energie. Vatikán tímto krokem riskuje ohrožení životů desítek milionů těch nejchudších na světě. Papeži je třeba připomenout, že cesta do Pekla je často vydlážděná dobrými úmysly. Ač může mít třebas i dobré úmysly, tak jsou v tomto případě založeny na strašlivě falešných proroctvích protlačovaných šarlatány, kteří arogantně odmítají debatu.

Co přijde dál? Encyklika o ctnostech vegetariánství – založená na zpochybnitelné nutriční nauce?

Vzdorovat zkorumpovanému Vatikánu je katolickým činem

Je důležité mít na paměti, že odmítnutí zkorumpovaného, nekompetentního a zavádějícího Vatikánu je ve skutečnosti tím nejkatoličtějším činem, co můžeme udělat. Ten peněžní příspěvek, který jim každý týden věnujete, může udělat daleko více dobra, když jej dáte přímo potřebným. Vatikán nebo oblastní Biskup nejsou zapotřebí k vysílání obyčejných kazatelů, aby zařizovali spásu mé duše. Vatikán by se spíše měl postarat sám o sebe.

Vůbec se nedivím, že Papež Benedikt XVI rezignoval. Vypadá to, že Vatikán se začíná stávat žumpou korupce a sebeklamu. To už nejsem schopen dál snášet. Hon na čarodějnice a konec světa v klimatické encyklice to byla poslední kapka.

Více zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist