Foldyna udeřil proti ČT: Zde je dokument

Uveřejněno dne 29 ledna 2015 000 13:34

Sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna se připojil ke stížnostem na reportáž České televize „Jez? Ano“, která byla odvysílána v rámci pořadu Reportéři 10. listopadu loňského roku. Stížnosti podal Svaz dopravy ČR-sekce vodní dopravy den před loňským Štědrým dnem.

Z kontextu Foldynova dopisu vyplývá, že jedna stížnost byla zaslána předsedkyni Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Kateřině Kalistové, druhá pak předsedovi Rady ČT Jaroslavu Dědičovi. Obě instituce na vysílání veřejnoprávního média dohlížejí.

V dopise Foldyna mimo jiné píše, že je dlouholetým zastáncem vodní dopravy. „Více jak 15 let jsem pracoval u plavebního podniku. Jako 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje jsem inicioval první usnesení kraje ke zlepšení plavebních podmínek na labské vodní cestě. Rovněž jako zastupitel města Děčína jsem prosazoval výstavbu plavebního stupně Děčín, který pomůže stabilizovat plavební podmínky na Labi a přispěje zásadně k záchraně jednoho dopravního oboru, tedy lodní dopravy,“ vysvětluje poslanec, že je zastáncem rozvíjení vodní dopravy.

Zmíněná reportáž podle něj obsahovala „řadu neobjektivních, jednostranně zaměřených, i dokonce nepravdivých informací.“ Reportáž tak prý značně zkreslila reálnou situaci panující kolem dostavby plavebního stupně Děčín.

V závěru Foldyna uvádí, že se tímto připojuje ke stížnosti, kterou na zmíněnou reportáž podal k oběma radám Svaz dopravy ČR-sekce vodní dopravy dne 23. prosince loňského roku.

text

 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist