Několik vět paní Jiřino Šiklová,ale k těm Vašim.

Uveřejněno dne 5 prosince 2010 000 11:24

vadura

v 17:19/Jiřina Šiklová   Několik  vět..,  z úterý / Názory- Články

Jste tak naivní nebo drzá? Slovo hloupá bych si vzhledem k Vašemu vzdělání nedovolil říci

Kritizujete tady něco a nejsem si jistý, zda vůbec víte, za kterou stranu jste kandidovala do Bruselu v roce 2009. Rád Vám to připomenu.

Nejprve však k obsahu toho, co se pokoušíte naordinovat čtenářům jako důsledku včerejší volby primátora Prahy. Snažíte se navodit atmosféru, že v tomto státě vládne monopol dvou domluvených stran a předpokládám, že máte na mysli ODS a ČSSD. Ale uteklo Vám, nebo to nechcete sdělit, že ta TOP 09 je na tom stejně s těma profláknutýma  politikama jako ti, které se snažíte kritizovat. Ani Parkanová, Kalousek a náš senilní kníže do toho nic nového přinést nemůžou. I bez Vašich Několika vět.. Kritizujete tady Václava Klause ale je to jeden z mála politiků, který varoval před prolézáním  Evropy, potažmo Bruselu, do národních ekonomik a stanovování podobných nesmyslů národům stejně jako RVHP kdysi. A co je naprosto tragické, že se o to Brusel pokouší  prostřednictvím, v jednotlivých členských zemích,  odložených politiků. A pán Bůh zaplať, že nepatříme do eurozóny,  před kterou současný prezident varoval a varuje, na rozdíl od toho předešlého naivky.

V závěru Vašich Několika vět… konstatujete cituji.“ Nikdo z nás si nedělá iluze, že by malé politické strany byly lepší a čestnější než ty velké. Moc korumpuje vždy. Ale absolutní moc korumpuje absolutně.

Několik vět Otto Vaďury

O profláknutých lidovcích se tady nehodlám bavit, protože 41 let v Národní frontě s Klementem Gottwaldem počínaje a Gustávem Husákem konče je jednoznačným  vysvědčení m  lidovců a divím se, že propadli až letos. To byla malá strana.

Vlasta Parkanová začínala v ODA, přešla ke KDU ČSL a v předtuše jejich nastávajícího volebního výprasku  zdrhla  do TOP 09. A takových je tam víc. Jistě se mnou budete souhlasit, že ODA i lidovci byli volebními výsledky malou stranou a zmizeli jako pára nad hrncem. TOP 09 je velkou stranou paní Šiklová? A čím? Velikány osobností v bývalé politice?

Do Strany zelených jsem vstoupil  v prosinci 2008 proto, že jsem nemohl pochopit, zda škodí cíleně nebo z nevědomosti, lépe řečeno z jejich naivních myšlenek. Cílené postupy, které uplatňovali u hospodařících subjektů v NPR (národních přírodních rezervacích), s účelově si schválenými  představami  v návodech zvaných Plány péče, vedly k cíleným nepříznivým stavům  v přírodě ,které si následně vyžadovali nápravu za použití dotačních titulů z MŽP,  prostřednictvím jimi osloveného zájemce. A šlo to do milionů. Proč asi? Že by z toho nic neměli? To snad ne.

Arogance moci Strany zelených paní  Šiklová, kterou v Několika větách… nepřímo obhajujete,  zejména na MŽP, vedeného dva roky Bursíkem, rok  Mikem a rok Dusíkem byla neskutečná a primitivní i v tom, že nebyli stavu pochopit, že 1 + 1 =2. Tato strana Vás nominovala na svojí kandidátce do Europarlamentu, kde jste byla protlačována Bursíkem a Kateřinou Jacques, která byla na kandidátce přes jedno za Vaší osobou. ( V Brně na Krajské konferenci  leden nebo únor 2009)

Po kritice zelených  manýrů mojí osobou přímo na jejich dvou KK SZ  jsem byl po 3,5 měsících ze Strany zelených jejich  Republikovou radou  vyhozen a následně jsem se dočetl na internetu od jejich Martina Andera, že jsem si spletl stranu, kde jsem si chtěl budovat svoji politickou kariéru.

Paní Šiklová myslíte si snad, že bych si šel budovat kariéru do strany, která utrpěla volební fiasko v senátních a krajských volbách 2008 a já tam po měsíci lezl? Hned na to,  dostala tato malá a zkorumpovaná strana výprask v Eurovolbách a další výprask dostali v letošních senátních a parlamentních volbách.

Takže paní Šiklová, nemyslím si, že malé strany by byly spásou o zkulturnění naší politické scény. Naopak. Tolik podrazáků jako se sešlo u lidovců a ve Straně zelených, to se hned tak nevidí. A stačilo jenom sledovat při volbě prezidenta tu Zelenou ubohost myšlenek, za které jste byla ochotné kandidovat  na  1. místě do Bruselu.

Jestli máte Vy výhrady k velkých stranám, tak potom já mám ještě větší výhrady  ke stranám malým. Protože koaliční vydírání, které tady předváděly  bylo vrcholem sprostoty v politické kultuře.

V Břeclavi dne 1.12.2010                                         V a ď u r a  Otto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist