Strana zelených a podpora islámu

Uveřejněno dne 9 února 2015 000 9:18

Je vůbec možné podporovat dvě skupiny, z nichž jedna v současnosti popravuje tu druhou?

Po útoku na redakci satirického francouzského magazínu se problematika islamizace Evropy rozšířila z internetových diskuzí a sociálních sítí i do televizního vysílání a tisku. Tento smutný „spouštěč“ zájmu o toto téma rozdělil republiku na tři strany – jedni mají z islámu obavy, druzí islám podporují a třetí to klasicky nezajímá.

Na demonstracích iniciativy Islám v České republice nechceme je v podstatě vždy možné zahlédnout hlouček jiných demonstrantů – tentokrát ze Strany zelených, kteří na svých transparentech s hesly jako „Všichni jsme tu doma“, „Mám rád svůj kebab“, „Islám nemůže za vaše posraný životy“ a podobně prezentují svoji náklonnost tomuto náboženství. Když před několika měsíci palestinští teroristé z Gazy zaútočili raketami na Izrael a ten se začal bránit (operace Protective edge), viděl jsem docela často v ulicích rovněž příznivce strany Zelených s transparenty jako „Zachraňte Gazu“ nebo „Stop Izraelskému teroru“, přičemž nechyběly dívky a ženy v hidžábech, které rovněž vyjadřovaly podporu Gaze. Většinou se jedná o klidné protesty, jindy se situace uklidní po pár slovních potyčkách. Sleduji tento střet zájmů už asi dva roky, a za tu dobu mi v hlavě stále vrtá jedna otázka:

Proč Strana zelených podporuje islám?

Snažil jsem se porozumět této skutečnosti tak, jak mi situace dovolila, to znamená diskuzí s aktivními zelenými, sledováním oficiálních zdrojů této strany (Twitter, Facebook atd.) a tak nějak jsem snadno pochopil, že cíl strany Zelených je, aby se měli všichni rádi, aby se všem žilo dobře a abychom se respektovali napříč kulturním spektrem. To je v pořádku a jistě je to i chvályhodné, kdyby v tom nebyla jedna zásadní nesrovnalost.

Abych to vysvětlil, strana Zelených aktivně podporuje také pochody gayů a lesbiček Prague Pride, prosazují legalizaci marihuany (tzn. měkké drogy) a zastávají gender politiku.

To jsou tři věci, které islám přísně zakazuje.

Například homosexualita je v Saúdské Arábii či zelenými opěvované Gaze trestána smrtí. Marihuana a celkově jakékoliv drogy, které ovlivňují vědomí, jsou dle práva šaría trestány týdny vězení, bičováním a někdy i smrtí (což je mimochodem dle šaríe stejný trest jako za hraní šachu – hadís 5612: „Kdo hraje šachy je jako ten, kdo pošpinil svou ruku masem a krví prasete“). Rovněž přisuzování stejného práva ženě jako muži je dle islámu nemyslitelné – prostě to tak je dáno islámským zákonem, který je nedílnou součástí tohoto náboženství.

V souvislosti s touto skutečností jsem opravdu na těžkých rozpacích, zdali je vůbec možné brát stranu Zelených vážně. Vždyť podporovat islám a zároveň Prague Pride je jako schvalovat proces s Miladou Horákovou a přitom podporovat Ústav pro studium totalitních režimů. Je to vzájemně tak neslučitelné a vzdálené logickému úsudku, že jsem skutečně překvapen, jak daleko může lidský intelekt v rámci politické aktivity zajít. Hlásat toleranci a přitom tolerovat netoleranci není ve skutečnosti aktem tolerance, ale hlouposti, či v tomto případě spíše podlehnutí módnímu trendu. Vždyť ono je teď přece strašně cool hlásat lásku na všechny strany, když se nás to nijak nedotýká. Praktikovat kulturní solidaritu podporováním ideologie, která žádnou kulturní solidaritu neakceptuje, je z mého pohledu zcela nepochopitelné. Tvrzení, že se vždy jedná o fanatiky a teroristy, kteří nemají s islámem nic společného, považuji od jisté doby za tvrzení z krystalické neznalosti. Viděl jsem až moc videozáznamů s kamenováním a brutálními lynči muslimských žen, kde se celé vesnice scházely, aby si taky užily této zvrácenosti a žádní teroristé to nebyli. Byli to naprosto běžní lidé, kterým toto chování umožňuje praktikovat jejich náboženský zákon, stejně jako ve velkých státech, jako je Saúdská Arábie. Stránky, které se věnují sdílení právě těchto zdrcujících videí, jsou v tomto ohledu mnohem výmluvnější, než sto Šádí Shanaáhů, kteří by nás neustále chtěli přesvědčovat o tom, že když se na demonstraci sejde několik umírněných a civilizovaných muslimů, tak je umírněný celý muslimský svět. Není, i když bych si to velmi přál. A nemyslím si, že pojídání halal kebabu to nějak vylepší.

Podle mě by měla strana Zelených silně přehodnotit určité postoje k aktuálním tématům a nespoléhat se na to, že vyřváváním lásky a míru pro všechny se něco změní. K nápisu na transparentu „Islám nemůže za vaše posraný životy“ bych rád podotkl, že když někomu islám život neposral, je to určitě super. Pravdou ovšem zůstává, že hodně lidem život posral, ale ti už o tom, bohužel, promluvit nemohou. A to nelze přehlížet.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist