Sousede, dojdi si na Malou!

Uveřejněno dne 25 března 2015 000 16:38

S potěšením tlumočím pozvání Komunistické strany Zelených Čech, Moravy a Prahy 1, která si vás dovoluje pozvat na sousedskou debatu se sugestivním názvem Malá Strana: Lidé, auta, město.

Během sousedské debaty se nebude jednat o vyměšování, jak možná povrchnější jedince napadlo, ačkoli vlastně trochu ano. Během sousedského setkání se politci, cykloaktivisté, sociální inženýři a angažovaní urbanisté budou srát slušným lidem do života, takže se bude jednat současně i o velkou stranu. Účelem sousedského setkání popsali jeho svolavatelé takto: „Cílem setkání je udělat si co možná nejlepší obrázek o současné situaci, když samospráva Prahy 1, za normálních okolností přirozená platforma pro sdílení informací a iniciaci takových debat, o kvalitní oboustrannou komunikaci se svými aktivními občany zájem neprojevuje.“

Jinými slovy, bude se jednat o sousedskou redundantní demokracii. Když jsme lůzři a nebyli jsme s to získat podporu voličů, zkusíme to oklikou přes „sousedské“ vztahy.

Můžeme jen hádat, proč se informace nešíří k běžným občanům Prahy 1 obvyklými kanály, například tiskem, plakáty nebo na webu městské části. To je praktické k tomu, aby se na debatu dostavili ti správní sousedé. Už se kolikrát stalo, že zelený cyklokomunisti naplánovali sousedskou debatu, naplánovali, jak vyženou z města auta, protože městu škodí, vyženou taky lidi, protože městu taky škodí, prostě pokročí v budování největšího skanzenu Evropy, a přišli tam normální lidi a nesdíleli nadšení z dehumanizace okolí jejich domova, takže z toho byl trapas. Pokud se informace šíří jen po zeleno-komunistických cyklowebech, přijdou zeleno-komunističtí cyklosousedé, zatímco těch zbývajících 99% sousedů bude sedět doma, vejrat na bednu,  žrát sójová prasata a pod jejich okny bude právě položen základní kámen kocourkova.

Důležitý je taky tajming. Jde o to, vyhlásit konání akce prostřednictvím zelených hlásných trub zhruba tři dny před akcí samotnou. Zde se vsází na to, že normální sousedé nebudou s to tak rychle zareagovat, protože mají jiné věci na práci a mají jiný program, takže si na to neudělají čas. Zelení sousedé reagují rychle, mají potřebnou discplínu, nemají nic na práci a jejich program je rozhodovat o vašich věcech bez vás, a na to si udělají vždy.

Taky si možná kladete otázku, co se to poslední dobou furt děje s těma sousedama. Jak se s nima mohl roztrhnout pytel ve městě, kde pořádně neznáte lidi, co bydlí dvě partaje pod vámi. To je nová komunikační strategie cyklistické lobby. Na občany, rezidenty, obyvatele a tak dále už se nehraje, nový středobod prvek moderního pokrokového urbanismu se nazývá soused. A kdo bude soused a kdo ne, to určujem my. Všechno děláme pro sousedy, kdo není soused, ten ať táhne do zadele, stejně by nám jen pil naše pivo, čuměl na naše holky a rušil nás při budování skanzenu.

Zejména mě v této souvislosti zaujala věta, že „cílem setkání je udělat si co možná nejlepší obrázek o současné situaci“. Čtete správně. Cílem setkání se spontánně se (ne)dostavivšími (ne)sousedy není udělat si věrohodný obrázek o dopravní situaci, ale obrázek co nejlepší.

Členové Klubu za Starou Prahu, kteří se proslavili vymrtvením Václaváku, už mají zase roupy. Mám zato, že tentokrát se bude vymrtvovat Malostranské náměstí.

Program akce je aktraktivni. Promluví Marek Bělor, dopravní expert spolupracující s iniciativou Auto*Mat. Dál bude k vidění prase s křídlama, fialová kráva, slepice snášející hranatá vejce a prdící beruška, což jsou ovšem všechno úplně normální každodenní zjevy ve srovnání s dopravním expertem, který pracuje pro Auto*Mat.

Tedy, pokud máte čas, zajděte na sousedskou debatu a nenechte zelené sousedy krást vám vaši čtvrť.

Pro organizátory: Za pomoc s propagací vaší akce mi nemusíte děkovat.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist