Cenzura přímo z Cancunu

Uveřejněno dne 7 prosince 2010 000 9:47

kremlikCancun: Skeptickému novináři odepřena akreditace
(noteviljustwrongM4GW) Phelim McAleer se věnuje žurnalistice už dvacet let. Dělal reportáže už např. při nepokojích v Severním Irsku, pracoval pro UK Sunday Times, byl zahraničním korespondentem Financial Times a The Economist… Jenže je také spoluautorem známého filmu Not Evil Just Wrong, což je kritika oteplovací doktríny.

OSN těsně pár dnů před zahájením mezinárodní konference o změnách klimatu v Cancunu mu odepřela akreditaci. OSN si zřejmě nepřeje vyvážené zpravodajství, nýbrž zpravodajství jednostranné. Nepřeje si, aby novináři účastníkům konfernce kladli nepříjemné otázky. Goebbels by měl z takové organizace konference radost.

„Poslal jsem jim tu samou dokumentaci, jaká byla přijatelná vloni v Kodani. Ale asi se jim nelíbilo, co jsem psal o kodaňské konferenci, tak se mě nyní snaží umlčet. Mě i další lidi, kteří mají otázky ohledně tohoto procesu… Jde o jasný signál. Položíte vědcům a politikům OSN nepohodlné otázky a už se nepodíváte na žádné akce organizované OSN. Nepříjemné otázky jsou zakázány,“ řekl McAleer.

Video ZDE např. ukazuje, jak klimytolog S. Schneider reagoval na otázku o Climategate.

Doublethink: Posledních 10 let se oteplovalo rychleji a zároveň pomaleji než jsme čekali

(guardianstevengoddard) Britští klimatologové nám názorně představují, jak si představují onu „obnovu důvěry“ po Climategate. Guardian právě zveřejnil článek s neuvěřitleným názvem „Svět se za minulých deset let oteplil rychleji, než jsme čekali, říkají britští klimatologové“

Dále píší „Tato zpráva přichází ve chvíli, kdy vědci předpovídají, že rok 2010 by mohl být nejteplejší od počátku záznamů…“

Ve zprávě se dočteme i důvod, proč klimatologové publikovali tuto novinářskou kachnu. „Zpráva přichází těsně před prvním významným jednáním OSN od loňského prosincového summitu v Kodani. Ten nyní začíná v pondělí v Cancúnu v Mexiku.“ Je tedy nutné delegáty trochu postrašit, aby změkli.

V článku však zároveň čteme, že se oteplování zpomalilo, i když v titulku článku se píše, že se oteplilo rychleji než jsme čekali.

„Dr.Vicky Pope z Met Office dodala, že máme dobrá vysvětlení, proč se za posledních 10 let oteplování zpomalilo. Přirozená variabilita v chaotickém klimatickém systému takové zpomalení vytváří každých osm desítek let, navzdory dlouhodobému oteplovacímu trendu. K dalším faktorům patří změny sluneční aktivity…“ (Komentář: No ne. Klimatolog a uznává že by Slunce mohlo mít vliv na změny klimatu? To je novinka).

Kuriozní je, co Dr. Pope říká o modelech, které toto ochlazení nepředpovídaly: „Toto je zcela konsistentní s naším chápáním toho, jak se klima chová a s projekcemi našich modelů.“ Jinak řečeno, modely se nedají nijak testovat či vyvrátit, protože cokoli se stane je s modely konsistentní, i když to modely nepředpovídaly.

Závěr: Zrychlení a zároveň zpomalení globálního oteplování připomíná jednu českou pohádku, kde hlavní hrdinka dostala za úkol „přijet-nepřijet, oblečená-neoblečená“ atd.

2010: Nejteplejší rok? Hm

(stevengoddard) O tom, že žádný měsíc roku 2010 neměl vyšší oteplení od normálu než nejteplejší měsíce roku 1998, o tom svědčí jednoduchý pohled do grafu. Rekordy nepadly. Nicméně dle britských klimatologů (CRU, Hadley Center) byla i celková průměrná teplota roku 2010 nižší nežli v roce 1998.

Graf níže porovnává teploty od ledna do konce října.

http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/hadcrut3vgl.txt

„V roce 1998 průměr leden  – říjen činil 0.56°C nad normálem, zatímco v roce 2010 je to jen 0.49°C. Abychom překonali rok 98, musel by listopad i prosinec být nad hodnotami roku 1998 o více jak 0,38°C.“

Nicméně jestli chcete, můžete raději věřit Jamesi Hansenovi z NASA, který nafukuje teploty tím, že si VYMÝŠLÍ spekulativní oteplení v Arktidě, odkud nikdo nemá žádné měření, protože tamtudy ani satelity nelétají (viz článekzde).

Satelitní údaje za rok 2010 najdete na webu dr. Roye Spencera ZDE

Prognózu průměrných globálních teplot na další měsíce (odvozenou z oceánských cyklŮ) najdete ZDE

Každopádně i kdyby rok 2010 byl úplně stejně teplý jako rok 1998, stejně se tomu nedá říkat oteplení, že ano. I tak by do splnění oteplovacích prognóz z let 1988 a 1990 chyběl celý půl stupeň.

ZDROJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist