Vatikán ve službách klimatických alarmistů. Papež se chystá povýšit jejich teorie na dogmata

Uveřejněno dne 30 dubna 2015 000 8:54

Papež František svolal na 28. dubna významnou konferenci o změně klimatu.

Konference, která se uskuteční ve Vatikánu, nese název „Ochraňuj zemi, pozvedni lidstvo: mravní rozměr změny klimatu a udržitelný rozvoj“. Zahajovací řeč má pronést generální tajemník OSN Pan Ki-mun, po něm budou následovat vystoupení a panelová diskuse šedesáti světových náboženských představitelů a vědců. Konferenci sponzorují Papežská akademie věd a Papežská akademie společenských věd, organizace OSN Síť řešení pro udržitelný rozvoj (SDSN) a nevládní organizace Náboženství pro mír, která má své sídlo na adrese OSN v New York City.

Kancléř Papežské akademie věd a Papežské akademie společenských věd biskup Marcelo Sánchez Sorondo sdělil Katolické agentuře pro rozvojové země (CAFOD), že papež doufá, že vatikánská konference bude mít vliv na konferenci OSN o změně klimatu, která se má konat letošního listopadu v Paříži. „Hlavní myšlenkou je uspořádat setkání s představiteli hlavních náboženství, aby si lidé uvědomili stav našeho klimatu a tragédii sociálního vyloučení,“ vysvětlil Sorondo.

O jisté tragédii sociálního vyloučení můžeme mluvit v případě desítek tisíc uznávaných vědců z celého světa, kteří odmítají názor, že klimatické změny jsou způsobeny činností člověka. Nikdo z nich na papežově konferenci nevystoupí. Místo toho jsou v plánu agitátoři environmentalismu jako americký ekonom Jeffrey Sachs, který vede Institut Země na Kolumbijské univerzitě, nebo profesor Veerabhadran Ramanathan z Kalifornské univerzity, který označil globální oteplování za „nejdůležitější otázku životního prostředí, s níž se dnes musí svět vypořádat“.

Takže by pro Františka nemělo být zas až tak těžké ovlivnit setkání klimatických alarmistů letos na podzim v Paříži. Podle vatikánského prohlášení je toho ale v sázce mnohem více:

„Cílem tohoto setkání je upozornit, a dojít v této věci k obecné shodě, že hodnoty trvale udržitelného rozvoje odpovídají hodnotám předních náboženských tradic, se zvláštní pozorností věnovanou těm nejvíce zranitelným; vyvolat debatu o mravním rozměru ochrany životního prostředí ještě před vydáním papežské encykliky; a pomoci k vytvoření celosvětového hnutí napříč všemi náboženstvími, jež by se v roce 2015 a dalších letech věnovalo trvale udržitelnému rozvoji a změně klimatu.“

Na závěr vatikánské konference mají účastníci vydat společné prohlášení, které se bude týkat údajných environmentalistických morálních povinností.

Toužebně očekávaná papežská encyklika, o níž se hovoří v prohlášení, bude druhou Františkovou encyklikou a první věnovanou životnímu prostředí. Papež ji plánuje již déle než rok, a soudě podle nejrůznějších náznaků, povýší v ní environmentalismus do oblasti mravních ctností. Loni v červenci posluchačům na Univerzitě Molise sdělil: „Naším hříchem je, že vykořisťujeme Zemi.“ A v listopadu 2013 ve své apoštolské exhortaci uvedl, že hospodářství založené na takovémto vykořisťování porušuje páté přikázání „nezabiješ“.

Možná se dočkáme i toho, že papež brzy přikáže svým ovečkám, aby se zpovídaly z hříchů jako: popíral jsem globální oteplování, netřídil jsem odpad nebo nejezdím Priusem, ale SUVéčkem.

Zdroj

Reakce
  1. 9 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist