V Německu vyšel květen 2015 o 0,5°C chladnější než normál… Trend ochlazování středoevropského jara pokračuje

Uveřejněno dne 3 června 2015 000 9:11

Německá Národní meteorologická služba DWD nám přinesla statistiky za měsíc květen v Německu. Celkově za využití předběžných výsledků z přibližně 2000 meteo-stanic hlásí DWD, že květen byl v této středoevropské zemi o 0,5°C chladnější než střední hodnota let 1981-2010 a o 0,4°C teplejší než střední hodnota 1961-1990.

Referenčního období 1961-1990 se používá velice zřídka a nemá pro obecnou populaci žádný význam, protože to už bylo dávno. Ale protože DWD přijala oteplovací agendu, tak ráda používá i průměry dávných teplot z let 1961-1990, aby mohla vyhlašovat, že měsíce jsou teplejší než normál.

Ale když dáme statistickou akrobacii stranou, tak výsledek května ukazuje, že celkový trend ve Střední Evropě směřování k chladnějším a pozdějším jarům nepolevuje, a odporuje tudíž předpovědím o oteplování.

DWD rovněž hlásí, že srážky byly podnormální a že jsme během tohoto měsíce zažili několik prudkých bouřek i destruktivní tornáda. Země celkově zažila směsku květnového počasí od nočních mrazíků v některých lokalitách až po denní teploty přes 30°C v jiných místech. Země rovněž zažila poněkud podnormální sluneční svit.

Ač dělala DWD co mohla, aby uplynulý měsíc vypadal jako s neobvyklým a divným počasím, tak měsíc jako celek ničím nevyčníval z normálního rozpětí a byl se vším všudy takový, jaký by člověk od května ve Střední Evropě očekával.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist