Jak zelený Hollan pomáhá Ukrajincům

Uveřejněno dne 27 července 2015 000 13:55

Podařilo se nám zjistit jak je to s akcí „Humanitární pomoc pro Charkov“. Město Brno (kde je zelený Hollan náměstkem primátora) poskytlo finanční dar 300 000,- Kč neziskové organizaci NESEHNUTÍ. Tento dar je určený pro konkrétní pomoc do ukrajinského Charkova. Konkrétní pomoc spočívá v humanitární dodávce kojenecké vody.

Finanční dar pro Nesehnutí ve výši 300.000,- Kč  bude využit podle schváleného rozpočtu takto:

•Příprava projektu                                                                51.250,- Kč

•Personální náklady na pracovníky hnutí                    45.000,- Kč

•Pořízení kojeneckých vod                                           12.221,- Kč

•Doprava, ubytování, stravné                                               126.800,- Kč

•Mediální propagace, webové stránky, sociální sítě     64.729,- Kč

Sečteno                                                                        300.000,- Kč

„Přesné náklady městu samozřejmě doložíme, chceme, aby vše bylo maximálně transparentní,“ ujistila nás koordinátorka akce Chalupská – Hollanová z Nesehnutí. Charkované se na pomoc z Brna mohou těšit nejpozději na podzim. Jak nám koordinátorka akce přiznala, pan náměstek primátora Brna se do ukrajinské metropole také moc těší. „Kdybych to chtěla říct s nadsázkou a humorem nám vlastním, do Charkova přivezeme 1111 vod, 111 úsměvů, 11 sluníček a 1 Hollana,“ říká s úsměvem. Jedno balení vody chce totiž místní samosprávě předat osobně sám brněnský náměstek Hollan z hnutí Žít Brno.

Takže v překladu: 51.250,- Kč  spadne do rukou lidí kolem hnutí Nesehnutí, kteří horkotěžko vymyslí trasu převozu (možná nakoupí i mapu) a najdou hypermarket,  kde koupí 1111 plastových flašek s kojeneckou vodou a s pomocí pana náměstka Hollana udělají jmenný seznam doprovodu.

45.000,-Kč padne na „mzdy“ lidí z hnutí NESEHNUTÍ, kteří nemají jiné zaměstnání a žijí z takto povedených akcí, jako je tato HUMANITÁRNÍ POMOC PRO CHARKOV.

12.221,- Kč, tj.  jen 4 % z celkové částky na akci (300.000,-), padne na vlastní humanitární dar – kojeneckou vodu.

 126.800,- Kč je částka, za kterou si udělá vybraná skupina (doprovod daru) výlet do Charkova. Jen není ještě jasné, jestli s náklaďákem s vodou pojede jeden či více doprovodných osobních automobilů a jak luxusní značky se zvolí. Totiž čím více padne na auta, tím méně zbude na jakostní hotely a jídelní lístek doprovodu.

64.729,- Kč  si opět rozebere hnutí NESEHNUTÍ nebo jejich příznivci, kteří natisknou pár letáčků, zřídí jedny www.stránky a napíší dva články do novin či příspěvek do rádia.

A oni se nestydí toto utrácení městských peněz za svůj výlet vydávat za humanitární akci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist