Stanice BBC vyhodila rozhlasového moderátora za zpochybnění teorie o globálním oteplování

Uveřejněno dne 25 ledna 2016 000 8:47

Existuje tak mnoho otázek, obklopujících teorii globálního oteplování. Na každé čtvereční míli zemského povrchu se neustále mění teplota, hodinu po hodině. Ve vší praktičnosti to je prakticky nemožné změřit a prohlásit, že Země se neustále ohřívá. Globální oteplování se nemůže projevovat jako obecná, zhuštěná věda, založená na regionálních údajích o teplotách, naměřených v jednom určitém čase, přičemž se tyto údaje porovnávají s neexistujícími údaji o teplotách v tisícileté minulosti. Vše o planetě – od vrstev atmosféry až po hlubiny oceánů – se neustále mění a přizpůsobuje.

Tak proč by rozhlasový moderátor měl být vyhozen za kladení otázek o teorii, kterou možná nebudeme nikdy schopni přesně změřit?

To je přesně to, co se stalo na BBC. Rozhlasovému moderátorovi Quentin Letts byla dána hodinová výpověď poté, co kreativně zpochybnil předpoklady o globálním oteplování a náboženské levicové agendě, která stojí v pozadí. V nedávno napsaném sloupku v časopisu „Daily Mail“ Letts popisuje, jak byl „vyhozen Zeleným gestapem BBC“ poté, co se odvážil zpochybnit teorii globálního oteplování. V jeho programu na Rádiu 4 s názvem „Jaký to má smysl?“ Letts dělal rozhovor s lidmi se skeptickým názorem na globální oteplování s novou perspektivou v unikátním půl hodinovém vysílání.

V poslední době byla na webu BBC epizoda odstraněna z přehrávacího zařízení iPlayer. Řídící orgán The BBC Trust zpanikařil pod vlivem fanatických stoupenců přesvědčivé doktríny globálního oteplování, a vyhodil moderátora, protože nebyl nestranný. Letts popsal náhlý nápor cenzury jako „bizarní a soustředěnou lobbující kampaň od ekologických aktivistů.“

„Ta zkušenost byla matoucí, spíše než zneklidňující,“ řekl Letts. „Program byl určen a zamýšlen jako lehké letní rozptýlení, a přesto to bylo chybně pojato jako nějaký druh útoku na vládní teorii o globálním oteplování„.

Svérázná, půlhodinová, zábavná představení dávají divákům jedinečný pohled na některé britské nejdůvěryhodnější instituce, dotazující se na převládající názory a myšlení. „V těchto programech se snažím o to, aby tam zazněl jak obdiv pro instituce podle analýzy, tak případné reptání, které se v této souvislosti objevuje,“ říká Letts, který je překvapen náhlou cenzurou svých názorů.

Letts nyní cítí potřebu mluvit o „znepokojujícím vzestupu nesnášenlivosti“ levice, která obrací neověřené teorie do ortodoxie prostřednictvím cenzury a síly.

„Píšu o tom prostě teď, protože jednoduše ten mediální příběh, ve kterém jsem se nevědomky ocitnul, odráží znepokojivý nárůst nesnášenlivosti v našem veřejném životě,“ uvádí Lett, „a protože odpovědi manažerů BBC a BBC Trust, řídícího orgánu, odpovědného za jednání v zájmu poplatníků (kteří platí licenční poplatky), byly hodně přitažené za vlasy.

Povyk, zažehnutý několika ekologickými aktivisty a poháněný šílenou byrokracií BBC, prokázal jistý druh důrazného naléhání na ortodoxii, která zde v dobách míru nebyla spatřena od dob Britského společenství národů Olivera Cromwella v 17. století.“

„Ohledně změny klimatu nepovažuji sám sebe za skeptika“ říká Letts. „Mám dojem,stejně jako většina populace, že nevím, co si mám myslet o globálním oteplování.“

Letts řekl, že dostal dlouhý dokument z BBC Trust, který ho odsuzuje za „vážné“ porušení pravidel BBC. „Byl jsem obviněn z toho, že projevuji neúctu ke změně klimatu,“ řekl Letts. BBC Trust řekl, že Letts nebyl nestranný ve svém programu (jinými slovy, jeho tvůrčí pohled na globální oteplování urazil jeho nejhorlivější následovníky). BBC Trust uvedl, že se s Lettsem dohodli ještě předtím, než se program začal vysílat, že Letts nikdy nenadnese téma o změně klimatu.

Letts napsal: „Ohoho, zadržte chlapi. Nikdo mi to nikdy neřekl. Proč by měl proboha nezávislý novinář přijmout takovou kritiku? Proč by měla mít změna klimatu takové zvláštní ochranné opatření?“

A to je přesně to, co se děje. Některé neměřitelné teorie se mění na náboženství, kterým musíme věřit, ať se děje, co se děje. Dnes to jsou právě tyto nejrůznější, přesvědčivé Orwellovské taktiky, které vedou k tomu, že jsou lidé skeptičtější k teorii globálního oteplování a jakékoli agendě, která je za tím.

Autor: L.J. Devon

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist