Jsem celoživotně nekuřák, takže by mi to nemělo vadit, ale…

Uveřejněno dne 5 února 2016 000 8:33

EU přišla s dalším úplně debilním zákonem, který donutí výrobce cigaret cpát na obaly odpudivé odporné obrázky. Jde o různé fotky černých plic a mrtvých dětí a uhnilých genitálií a dalších věcí, které mají “bojovat” proti kouření a výrazně ho omezit.

Zákon má údajně taky nahradit ty nápisy, co jsou na krabičkách dnes, jako: “Kouření škodí vám i lidem ve vašem okolí”, a ze kterých má úplně každý akorát tak prdel. A akorát tak prdel budou mít pochopitelně i z těch obrázků. Ostatně jakákoliv varovná kampaň nikdy nefungovalo nikdy fungovat nebude. Ať už to jsou reklamy, co varují před rychlou jízdou nebo před obezitou nebo xenofobii. Říkám si, že tohle musí být vždycky nějaký tunel. Tj. natočíme pár reklam, ve kterých varujeme řidiče, aby nejezdili rychle (Nemyslíš, zaplatíš) a dejte nám na to prachy. Dostaneme dva milióny, utratíme za to sto tisíc a zbytek si necháme.

Zpět k označování obalů cigaret. Ať už na obalech bude cokoli, zcela stoprocentně to nebude mít jiný efekt, než pobavení. Prokazatelně kvůli tomu přestane kouřit nebo svoje kouření výrazně omezí celkem 0 kuřáků přesně. V Evropském parlamentu přišli konečně po letech na to, co normální člověk s IQ nad 100 věděl už po pěti vteřinách – nápisy na cigaretách nefungují, dáme tam obrázky. Bohužel mi opět po pěti vteřinách došlo, že to rovněž nebude fungovat a jim to potrvá dalších 72 let, než na to dojdou a dají na ty cigarety třeba flashku s varovným videem uvnitř, který si kuřák pak může přehrát doma.

Efekty nového zákona budou:
1. Vyhozené peníze daňových poplatníků (nás) za úřady, byrokracii a grafiky, co tyhle věci splácali.
2. Milióny pobavených lidí, kteří z toho budou mít prdel.
A třetím efektem je pak nic, jedno velký velký nic nic nic. A nic je to, co dostaneme právě za bod č. 1

Co mě ale děsí na zákoně je to, že nikomu vlastně nevadí. Jasně, že nevadí, protože je k smíchu, ale zároveň k smíchu prostě není v tom smyslu, že…

Jak to říct? Prostě v lidech by měl začít houkat alarm, co říká “Lidi, kteří ti vládnou, vymýšlejí takové neuvěřitelné píčoviny?!” – zkrátka, tohle je to, co dělají? Za tohle je platíme? Za tohle jim dáváme moc a za tohle si zaslouží naši důvěru? Opravdu jejich práce je o tom, že vymyslí, že na cigaretách bude obrázek??

Vždyť to jako kdyby vám nefungoval počítač a vy jste si najali speciálního IT guru, který by za opravu bral až 10.000 Kč a jediné, co by tento guru vymyslel po deseti dnech práce by bylo napsat ve wordu nápis “počítači, prosím funguj!” a vytiskl ho a nalepil ho na bednu. Pak by po deseti dnech přišel na to, že to nefunguje a vytiskl obrázek funkčního počítače a přilepil ho na bednu…

Možná by vás poprvé takový pošuk pobavil, ale jak byste si vzpomněli na to, že jste mu dali deset litrů za práci, tak vás smích hned přejde a řeknete mu spíše “vodpal a už se nevracej.”

Ale vidím, že když podobné kousky se dějou ze strany europarlamentu, tak je to asi OK a v pohodě. Nejenom to – ještě spoustu lidí věří, jak je to vlastně dobrá věc a jak to určitě pomůže v boji s kuřáky.

Ostatně fanatičtí odpůrci kouření budou podporovat jakýkoliv zákon, co má bojovat proti kouření, bez ohledu na to, jak debilní a nesmyslný a neúčinný zákon to je. I kdyby to měl být třeba zákon, co by přikázal všem kuřákům nosit na tričku žlutou hvězdu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist