Z melounů spadla slupka

Uveřejněno dne 9 února 2016 000 8:39

Jeden letitý bonmot o Zelených říká, že jsou jako meloun. Navrch zelení a uvnitř rudí. S novým vedením teď budou rudí i navenek.

„Nejsem a nechci být středovým politikem. Zelení jsou radikální strana,“ prohlásil podle novinářů její novopečený vůdce Stropnický. Konečně tedy přestala hra na lásku k přírodě, občanskou společnost a různé další schovávačky, které tuto stranu kdysi činily přijatelnou i pro vcelku normální lidi včetně některých mých kolegů. Nyní zůstala jenom radikálně levicová ideologie plná primitivní nenávisti k „buržoustům a náckům“ a tomu uzpůsobený slovník, v němž úspěch nebo zisk či národ a vlast představují sprosté výrazy. O chorobné xenofilii Zelených (lásce ke všemu cizímu) spojené s touhou usadit u nás co nejvíce imigrantů z třetího světa a pohřbít tak vlastní národ i s jeho hodnotovými normami ani nemluvě.

O ideologickém směřování Zelených výmluvně svědčí i přátelská návštěva socialistické ministryně „Marksové-Engelsové“, která jim popřála mocenský vzestup, po němž by s nimi ráda spolupracovala. Zřejmě té chudince nedošlo, že pokud vůbec někomu Zelení pod Stropnického vedením přetáhnou významnější počet voličů, bude to právě radikálně levicové křídlo v ČSSD kolem Jiřího Dientsbiera, protože konzervativním penzistům z KSČM nejspíš nebude v roli vůdce příliš imponovat syn vlivného tatínka, který toho zatím kromě svazáckého zápalu a vypelichaného pokusu o knírek moc nepředvedl (zde pozoruji zajímavou shodu mezi „mladým“ Dienstbierem a Stropnickým).

Pokud někdo spoléhá na mobilizaci dosud pasivních radikálně levicových voličů, bude asi trpce zklamán. Ani všichni anarchisti z Kliniky, Antify, od Tří ocásků a kdo ví ještě odkud dohromady, nevyváží úprk zbytku liberálních voličů, kteří dosud přes zelenou slupku neviděli nebo raději nechtěli vidět rudé jádro Zelených. Ode dneška si však už ani největší naivové nemohou nic nalhávat. Hlas pro Zelené není možné dále lakovat na růžovo jako volbu pro zdravé životní prostředí a občanskou společnost.  Od teď je to vyloženě hlas pro bandu nenávistných komoušů, kteří podle Stropnického slov „mají být idealističtí v obsahu, ale v taktice být bezohlední“, aby se jim už nikdo nesmál, že jsou jenom „sluníčkáři s dobrými úmysly“.

Já se Zeleným kvůli dobrým úmyslům určitě smát nebudu, protože už dávno žádné nemají. Místo nich jim zbyla jenom radikalizace, otevřená nenávist k ekonomicky úspěšným lidem i názorovým odpůrcům a ve výsledku přímá cesta na úplný okraj politiky a společnosti, ke kterému jim už stejně moc nescházelo i bez Stropnického v čele. Dobře jim tak.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist