Strana Zelených měla úspěšný víkend. Gratuluji… tímto se stává nevolitelnou

Uveřejněno dne 10 února 2016 000 16:09

Strana zelených je pytel blech. Já vám slibuju, že budu ten předseda, který chytne za flígr zleva pana Stropnického, zprava pana Štěpánka a udělám pořádek! Prohlásil kandidát na předsedu, středoškolský učitel, Jan Šlechta.

Kam se hrabe prezident Miloš Zeman v době své virózy při slavnostním vyzvednutí korunovačních klenotů v katedrále sv. Víta.

Kandidát Šlechta byl nakonec vykázán od mikrofonu ze sálu a získal pouhopouhých 6 hlasů, ale musím říci, že to byl, díky svým výrokům, po dlouhé době první sympaťák, kterého jsem kdy viděla a slyšela „hovořit“ za Zelené.

Předsedou zelené levice se stal Matěj Stropnický. Z jeho projevu mě zaujala nejvíce myšlenka, že „Evropa je jedinečným a úspěšným projektem omezování svévole ekonomické moci na nadnárodní úrovni, kde jedině může být toto omezování dnes účinné“. Tomu se dá celkem dobře porozumět, pokud by dále nepokračoval: „Kdyby ale nebylo Evropské unie, bylo by méně národního státu, suverenity i svobody“. Tady už se hodně ztrácím a při dodatku: „Potřebujeme naopak více nadnárodní politiky, proto potřebujeme více Evropy“ jsem úplně už mimo pochopení celého kontextu části Stropnického projevu.

Mladý Stropnický tak nějak mele páté přes deváté. Připadá mi už jako jeho otec, ten taky v poslední době neví, co kdy kde říkal, co má říkat, jak se má, jako člen ANO vyjadřovat, aby to neodporovalo vyjádřením předsedy Babiše a na druhou stranu, aby to nebylo v rozporu se stanovisky předsedy vlády, Sobotky. Ono právě tohle je docela těžký oříšek. Zkrátka, když není scénář přesně daný, není to hračka, hrát velké divadlo. On to i divák docela snadno vycítí a pozná. Ještě, když k tomu blekotá k politice vlastní žena úplné hlouposti, je to asi dost na mašli….

Proto si myslím, že kandidát na předsedu Šlechta, nalitý jak zákon káže, ještě předtím, než mu moderátor sjezdu odebral slovo, nic alespoň nemusel hrát a zcela upřímně řekl zeleným delegátům holou pravdu, tedy, že jsou v kelu, nebo tedy v prdeli! S čímž se dá, narozdíl od Stropnického projevu, naprosto souhlasit! 🙂

Ještě lépe to okomentovala moje kamarádka, která lakonicky po shlédnutí videa ze sjezdu Zelených poznamenala: „Skvělí kandidáti, výborný nový předseda. Strana Zelených měla úspěšný víkend ….. Gratuluji ….. tímto se stává nevolitelnou a aspoň od nich bude pokoj :-D“

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist