Otevřený dopis náměstku primátora města Brna Matěji Hollanovi

Uveřejněno dne 11 února 2016 000 10:33

Když Matěj Hollan, náměstek brněnského primátora zvolený za aktivistické hnutí Žít Brno, kritizuje politickou nekulturu jiných, musím se hořce usmát. Udělal by lépe, kdyby si uklidil před vlastním prahem.

Počátkem října loňského roku mi byla nabídnuta možnost být jedním ze zástupců městské části Brno-Bystrc v orgánech města, zabývajících se tzv. začleňováním. Protože tématem menšin jsem se zabýval už před volbami v roce 2014, rád jsem přijal.

Nechci se nyní zabývat rozdílností mých názorů na problematiku a dosavadního přístupu komisí a pracovních skupin, který vychází z ideologického pohledu hnutí Žít Brno. Jde mi o procesní stránku věci. Stručně ji shrnu – dodneška, ani po více než třech měsících (!), nebyl náměstek primátora Matěj Hollan ochoten na žádost ani urgence nijak odpovědět; tedy pokud nepovažujeme za odpověď bohorovné mlčení. Jediné, co jsem se dozvěděl, bylo, že Hollan sám sebe určil za jediného člověka, který ve věci může podávat informace.

Čtvrt roku je podle všech myslitelných měřítek doba více než dostatečná k rozhodnutí o žádosti. Připomenu, že během té doby se Matěji Hollanovi podařilo prosadit svého partajního kolegu Martina Freunda do funkce „politika přes chudé“ s padesátitisícovým platem. Zastupitelům městské části však odpovědět nedokázal. Co to vypovídá o jeho prioritách, je nabíledni.

Níže uvedený dopis byl náměstku Hollanovi zaslán před několika dny. Protože ani na ten nijak nereagoval, zveřejňuji jej nyní v plném znění. Čím více lidí pozná, jak drastický rozpor existuje mezi proklamacemi hnutí Žít Brno a reálnou praxí, tím lépe.

Viktor Lošťák

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist