Matěj Stropnický … názorná ukázka politické onanie.

Uveřejněno dne 22 února 2016 000 16:36

Sebeukájení se na veřejnosti je minimálně pohoršujícím jevem, ale jak to definovat v případě, že se tak děje cestou médií, a nebo dokonce i v přímém přenosu televizního vysílání.

PROLOG :
… zbytečně v životě nemluv a neslibuj, ale nechť tvé skutky a činy mluví za tebe…

 

article_photo(Ivo Panuš-Ywosch Panusch)

Přiznám se, Matěj Stropnický, do nedávné doby mi toto jméno nic neříkalo. Trochu jsem zbystřil, když začal být  “ humbuk “ kolem toho, co dělo na pražském magistrátě, v souvislosti s jeho osobou. Říkám si co to zase je za  “ novodobého pionýra „, co se nám to tady zase rýsuje za Timura, což byla hlavní postava ze sovětské knihy s názvem  “ Timur a jeho parta “ ? Objevil se nám tu další “ nemakačenko „, který se rozhodl, že se bude živit svými ústy. Klasický kazatel, který dovršil, a nebo v blízké době dovrší tu věkovou hranici, která je označována, jako Kristova léta.  Do své privátní wikipedie zařadil několik frází, slovíček, rčení, ale hlavně se naučil mluvit hodně dlouho,a aby ta rozprava byla tzv. “ VONIČEM“ . Tak v tomto jste,  „mistře“, naprostý přeborník. Váš verbální projev mi silně připomíná roky, kdy jsem chodil na základní, tehdy se to jmenovalo ještě, devítiletou školu a měli jsme velice “ záživný “ předmět Občanská výchova, nebo nauka, už si přesně nepamatuji…bylo to v letech 1968 – 1977. Náš pedagog, soudruh Kutílek, nás nutil si každé ráno kupovat denní tisk, ale pozor, výhradně Rudé právo, jelikož Mladá fronta byla na  “ jeho “ seznamu zakázných periodik. Z těchto obrovitých novin, které jsem nesměl otevřít pokud foukal vítr, jelikož to bylo, jako plachta z námořního korábu. Trochu odbočím. To byl důvod toho, že v tehdejší době i koloval politický vtip…proč je Rudé právo tak velké ?…to, aby ten vůl, co to čte se za to mohl schovat. Tak z těchto novin jsme si museli vystřihovat a nalepovat do sešitu, tehdy tak aktuální názvy článků. Soudruha učitele nezajímal obsah článků, ale pouze uzkostlivě lpěl na tom, aby jsme si vytřihovali ty demagogické a absurdní fráze…SSSR náš vzor, se SSSR na věčné časy a nikdy jinak, úkoly XIV.sjezdu KSČ splníme a překročíme, KSČ je pevná pěst dělnické třídy….A takto se projevujete i vy, mistře, samá fráze, fráze, fráze a debata “ VONIČEM “ . Možná vám to do teď procházelo, jelikož jste byl, na tom  “ vašem “ magistrátu. Možná, že opravdu do teď byla pod tím svícnem tma. Ale pokud jste se rozhodl vyrazit do boje i cestou médií, konkrétně vaše vystoupení v pořadu paní Jílkové-Máte slovo, na ČT 1 (11.02.2016), tak musíte počítat s tím, že už vás nesleduje pouze Praha, ale celý národ.

article_photo(Ivo Panuš-Ywosch Panusch)

A to s vaším politickým potenciálem, ale hlavně s vašimi životními a praktickými zkušenostmi, tak to nemáte šanci, mistře. To prostě “ nedáte „. Mohl by jste být, alespoň soudný v tom, že se nebudete snažit dávat lekce občanům, kteří mají za sebou toho daleko víc v životě než vy. Mohl by jste přestat “ kádrovat „, a tím i ponižovat ty občany, kteří na rozdíl od vás, vědí co je to tvrdě makat a neživí se ústy. Co vám ten šofér kamionu udělal ? Že má dlouhé vlasy ? Nebo, že se bojí o svůj život, když stojí v koloně u La Manche, a kolem něj se to hemží těmi “ imigračními kreaturami“ ? Nebo mu snad závidíte, to, že žije, jako pes, uvázaný u plechové boudy, která mu je obyvákem, ložnicí a kuchyní zároveň ? Nebo mu závidíte ten  “ adrenalin „, že si vybral povolání, při kterém je 24 hodin, NON STOP, jednou nohou v hrobě a druhou nohou v kriminále ? Měl jste někdy v ruce paleťák a zkusil si “ naládovat“ 33 EURO palet na návěs ? Byl jste někdy přímo na místě na pobřeží La Manche ? Mistře, kdyby jste tam byl, tak si akorát naděláte do kalhot a utečte, jako malý kluk. To vám garantuji, protože tam je to pouze pro opravdu silné “ nátury „. To by vás rychle přešlo prezentování těch vašich spásných myšlenek o tom, jaké jsou to ti imigranti chudinky, že jsou vysílení po plavbě po Středozemním moři, a že chudáčci museli prodat všechen svůj majetek….aby…se na pobřeží ve francouzské Normandii chovali, jako dobytek. Nějaké vaše,doslova, trapné dedukce o tom,že po cestě na dovolenou je člověk také unavený, a proto se může chovat neadkvétně….. a váš celkový projev odpovídá přesně tomu, o čem jsem se zmiňoval výše tohoto článku, vy jste schopný tak maximálně si vystřihovat názvy novinových článků a lepit si je do nějakého sešitku. Mistře, prosím vás buďte trochu soudný a zamyslete se nad svojí dosavadní TIMELINE, co máte v životě za sebou, jaké máte praktické zkušenosti, co jste opravdu, ale opravdu, v životě dokázal. A to chcete “ kádrovat “ i své věkově, ale i služebně, starší kolegy politiky ? To je směšné, a opravdu je to pouze vaší politickou onanií, vašim politickým sebeukájením, vašim politickým „zevlingem“.

article_photo(Ivo Panuš-Ywosch Panusch)

Možná je to vše umocněno i tím, že žijete v domnění, že vám pomůže jméno vašeho otce, ale je to opět zmýlená, která neplatí. Tudy cesta určitě nepovede, jelikož to spadá do „ranku“…z bláta do louže,  nebo stoupnout si v dešti pod okap.  Určitě platí rčení o padajícím jablku ze stromu, že nepadá daleko. Ano, ale ono to funguje i v tom negativním smyslu slova a myšlenky. Vaše politická práce, aktivita, a nebo činnost, tak to je jedna velká ostuda a vy, mistře, nemáte šanci se v politice uplatnit, pouze snad v jedinném případě, a sice jako “ STÁVKOKAZ „.

EPILOG :

… není důležité dělat práci dobře (myšleno, že vždy se všechno podaří), ale důležité je každou práci dělat poctivě a důsledně, nikoliv ji pouze IMITOVAT, a při tom ještě ZEVLOVAT… 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist