Jak sem se stal ekoteroristou

Uveřejněno dne 7 března 2016 000 13:27

Už jsem robil ruzne věci. Byl sem hutnikem, pekařem, barmanem, haviřem, řidičem, zavoznikem, strojařem, uklizečku, technykem, makleřem, manažerem, obchodnikem, sustružnikem, ale ekoteroristu sem ještě nebyl. A to bylo třa změnit.

Když mě minuly tyden oslovil kolega, jestli bysem se nechtěl stat ekoteroristu, nadšeně sem přijal. Ve Frydku Mistku se dvacet roku připravuje obchvat města, a ani po dvaceti rokach neni hotovy. To kdyby se dozvěděl stary stavitel dalnic, maliř Adolf, ten by zrobil pořadek!

Bo peněz už byly vyhazane milijony na nejruznějši studyje, posuzeni vlivu žab a bruku na životni prostředi, archytekti zhrabli penize za pomalovane vykresy, a vysledek furt nikde. Žaby nasrane, bruci zklamani, a řidiči od Polska po Olomuc vytočeni, bo furt stoji v kolonach na mostě mezi Moravu a Slezskem.

Přitem jedini, keři blokuju dostavjani okruhu kolem FM (ale třeba aji dokončeni prodlužene Rudne okolo Poruby), su vladni synci v Praglu. Misto teho, aby sedli do auta, dovalili do brusele, a tam vysvětlili osvicenym evrouřednikum špecifika česke vystavby, tak lapja v Praglu na dupě a zabyvaju se cypovinama. Scypajici lidi v centru Frydka a Mistka, kaj každy den projede štyrycet tisic aut, nesu duležiti. Fšil to dokonce vypada, že cely obchvat bude zrušeny nafurt. Ale misto teho se synci z Minysterstva pro komplikaci dopravy věnuju naprostym hovadinam. Třeba minyster Ťok se věnuje temu, že schvaluje take hovadiny, jako su likvidačni stotisicove pokuty za to, že sednete za volant bez řidičaka, nebo přidani pravomoci policajtovi zebrat vam papiry, když budete mět prasklinku na čelni šibě,

Dovalil sem do Mistka, prošel parkovištěm u Tesca, kaj tisice oveček nakupovaly cypoviny pro vikendovu žranicu a přidal se ku stovce ekoterorystu, keři šmatlali po přechodu tam a zpatky a tym totalně zablokovali hlavni tah Krakow-Olomuc.

Kupodivu se žadny řidič nevztekal, nikdo nepyskoval, policajti dohližali na pokojnu demonstraci a žaden chlop v kožene bundě se neobjevil.

Zatim. Bo blokada trvala enem pět minut.

A pokud minystersky uřednik nezvedne dupu a nedovali do brusele zrobit ordnung, přiště bude blokada trvat 50 minut. A to už možna aji v Praglu pochopi, že nejenom tunel Blanka je duležity.

Neda se nic robit. Pokud chce člověk v tomto vytunelovanem statě něčeho dosahnut, musi byt tvrdy k sobě, brutalni k ostatnim.

Ladislav Větvička, ekoterorista, Frydek Mistek.

PS: Pokud chcete byt podrobně informovani o postupu zastavenych obchvatu FM, ale tež Poruby a spol, připojtre se tady.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist