Palmový olej a zelení šílenci.

Uveřejněno dne 12 dubna 2016 000 14:42

Zelení šílenci nám zase jednou ukazují, kam vede rozhodování „na základě dobromyslných pocitů“, namísto matematických údajů.

Ukazuje se, že kácení pralesů kvůli palmovému oleji, se děje převážně kvůli tzv. biopalivům. Tato informace se dostala na veřejnost, přese snahu zelených svést vše na výrobce potravin a krémů, kteří v porovnání s přimíchávači bionafty, spotřebují oleje minimum.

Britský Guardian také přinesl zprávu, že Evropská unie se pokusila utajit studii, která prokazuje, že biopaliva z palmového oleje mají dokonce vyšší emise než klasická nafta. Podle Guardianu lze však očekávat, že korporace napojené na EU již investovaly mnoho do úpravy biopaliv a budou tlačit na EU, aby od nich neustoupila.

A tak je to se vším tzv. zeleným. Korporace si financují užitečné idioty, kteří pod záminkou boje proti oteplování/ochlazování bojují za „eko“ daně, dotace, biopaliva, daně na auta a podobně. Výsledkem je větší ničení přírody a zpomalování technologického pokroku, který by přinesl opravdové zvýšení efektivity strojů a snížení zátěže na přírodní zdroje.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist