Pravicová studentka, která se postavila Matěji Stropnickému, hovoří o dnešní mládeži. Té studující i pracující

Uveřejněno dne 19 dubna 2016 000 8:37

ROZHOVOR O tom, jaký je život dnešních studentů, zda se zajímají o politiku a zda si potřebují během studia přivydělat, mluvila pro ParlamentniListy.cz místopředsedkyně pražských Svobodných Tereza Sladkovská.

Vy jste měla nedávno výměnu názorů s Matějem Stropnickým ohledně uzavření obchodů o svátcích vzhledem k přivýdělku pro studenty. Vyjádřila jste názor, že právě práce o svátcích v obchodech je jedna z možností, jak si studenti mohou přivydělat, Matěj Stropnický řekl, že studenti mají studovat a ne pracovat. Co si o tomto jeho postoji myslíte?

Zarazilo mě to z více ohledů. Zaprvé si myslím, že pro každého mladého člověka je prospěšné, když si během studia vyzkouší jít na brigádu a získá tím pojem o tom, jak těžké je peníze vydělat a jakou mají potom různé věci cenu přepočtenou na hodiny jeho práce. Zároveň je to pro každého studenta velká příležitost se začít osamostatňovat. Dále mě jeho výroky překvapily, protože i pan Stropnický byl podle jeho slov zvyklý během studií pracovat, ale očividně v tom nevidí žádnou přidanou hodnotu, tak se ostatním snaží jejich životy měnit – a jako obvykle, za peníze daňových poplatníků.

Ve svém statusu na Facebooku prohlásil: „Nemůžu za vaše pos*aný životy. Snažím se je podle svýho nejlepšího svědomí zlepšit.“ – Pane Stropnický, co kdybyste nechal naše životy na nás?

A co si myslíte o jeho názoru na bezúročné půjčky pro studenty?

Pokud by bylo školství soukromé a na školách by se platilo školné, jistě by mnoho studentů tyto půjčky uvítalo. V současné době jsem po podobných půjčkách nezaznamenala poptávku. Kdyby byla, jistě na to zareaguje nějaká soukromá instituce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist