S kuřáky nikdy nebudeme civilizovanou zemí

Uveřejněno dne 15 června 2016 000 8:50

V minulém týdnu jsem měl po dlouhé době upřímnou radost, že jeden z mnoha buzeračních zákonů o přesunutí kouření před provozovny neprošel. Následná roztržka mezi komunisty z ANO a komunisty z ČSSD už byla skoro jako balzám na mou rozháranou a totality se bojící duši. Bohužel mi to vydrželo jen několik dní, protože jak známo zákon půjde již dnes znovu do vlády a co nejdříve se o něm bude hlasovat znovu. Zřejmě jsme se poučili od EU a když chceme aby něco prošlo, budeme o tom hlasovat tak dlouho dokud se tak nestane. Je to k zblití.

Každopádně dnes chci psát o něčem trochu jiném. Hlavně s tím nesmím otálet a napsat to rychle než se taky nakazím. Po ČR se totiž rozšiřuje epidemie kokotství, vidím to kolem sebe každý den a bojím se, že by mě to mohlo taky zasáhnout. Nevyhne se to téměř nikomu. Je jedno jestli máte dvě VŠ, jste podnikatel, ředitel firmy, nebo někde házíte lopatou. Z širokého okruhu lidí, který znám už to má kde kdo. Projevuje se to tak že nejdřív ztratíš schopnost číst a těsně po tom i schopnost uvažovat. Přečteš si na dveřích hospody, že jde o kuřácký podnik a protože si postižen nemocí, vlezeš dovnitř a začneš se rozčilovat, protože je vevnitř kouř. Následně si vzpomeneš, že ti ústava garantuje právo na čistý vzduch, na ochranu tvého zdraví a hlavně na hospodu jakou ty si zamaneš na každém rohu. V neposlední řadě začneš mít obrovské nutkání chránit ostatní lidi, jsou totiž závislí na tabáku a nejsou schopni se na rozdíl od tebe svobodně rozhodovat. Mohlo by se zdát, že jsi nesvéprávný kokot, co neví jak naložit s vlastním životem a proto se rozhodne, že raději bude řídit životy těch ostatních. Ale není tomu tak, jsi pouze nemocný.

Následně začneš uvažovat jak je tohle vlastně ve 21. století ještě možné? Jak to že lidé provádějí věci, které chtějí a stát jim to nezakáže? Člověk a jeho zdraví je přece majetkem státu. Stát přece ví nejlíp jak má žít slušný člověk. A zatímco své 120ti kilové tělo láduješ bůčkem a čumíš na ordinaci v růžovce, přemýšlíš jak prospět lidem okolo, jak zlepšit jejich životy a zdraví. Dojde ti, že takhle se na západ nikdy nedostaneme a to tě rozčílí. Hlasitě kleješ a bůček ti lítá od huby. Ano vstoupili jsme kvůli tomu kdysi do EU, protože ti říkali, že když to neuděláme, budeme izolovaní a nikdy nebudeme civilizovanou zemí. Ale teď jsou tu ti kuřáci, co to všechno pokazili a tak dobře už jsme měli našlápnuto. Mrdky se zavřou za dveře a nerušeně si hulí, nééé, tak to by nešlo. Cítíš jak se v tobě hromadí zlost. Dáš si věneček, abys trochu zažral to zhnusení. Víš nakonec, že je v parlamentu nějaký Němeček a ten bude hájit zájmy slušných lidí.

A když bude kolega Němeček dost vytrvalý, posuneme se konečně do té civilizované Evropy. Bude to u nás třeba jako v tom Londýně. Už nebudeme kouřit v uzavřených prostorách, kam lezou nedobrovolně jen lidé nakažení, budeme stát jako civilizovaní lidé venku. Vevnitř bude poloprázdno, protože co by tam kdo dělal, když všichni kámoši jsou venku na cigárku. V horku, v zimě v dešti. Matky s kočárky nás budou objíždět silnicí, chodci obcházet, auta budou čekat, až jim uhneme, protože nás bude tolik, že zahltíme celou silnici. Kolemjdoucím budeme vyfukovat kouř do ksichtu a lidi bydlící okolo oblažovat svým hlukem a odpadky. Ale hlavně sekneme s těmi východními pořádky, přidáme se konečně na západ a budeme civilizovanou zemí.

koureni_uk_14

koureni_uk_13

koureni_uk_15

 


 

05.06.2016 martin15

*nafoceno náhodně v Londýně v březnu 2016

* autor je nekuřák

Zdrroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist