Létat letadlem je naprosto normální, Matěji Stropnický!

Uveřejněno dne 20 června 2016 000 13:02
Chtěl bych v době prázdnin s malou odezvou navázat na výplod pražského radního a šéfa Zelených. Děkuji ti, Matěji, předně za to, že jsi vytvořil přirozený politický protipól pro Svobodné.

Pokud se lidé zeptají, kdo je pro nás opakem, je to Strana zelených. A to bez uzardění. Zelení představují v současné chvíli levicovou variantu ku KSČM. Ano, slyšíte správně, KSČM.

Přijde mi nechutné lidi osočovat za to, že na dovolenou létají letadlem. Ono to např. do jistých destinací ani jinak nejde. Stačí více jak šest hodin jízdy v autobuse do německého Kolína a víte, jak dokáží bolet nohy. Přirozený a svobodný výběr dopravního prostředku je esenciální pro přežití. Člověk přirozeným způsobem vybírá způsob dopravy dle svého racionálního uvažování při aplikaci zdravého selského rozumu. To je paradigma, které zelený nepříčetný šílenec nepochopí. Přirozený výběr ať již v osobní nebo nákladní dopravě umožňuje lidem optimalizovat již tak hubený rozpočet na život. Proč jsou naše rozpočty hubené? Vinu klaďme „Zeleným napříč politickým spektrem“, kteří na nás uvalili nesmyslně vysoké spotřební daně na energie, paliva a další zboží. Biopaliva jsou kapitolou samy o sobě.

Tak kdo je asociál? Ten, kdo svobodně létá na dovolenou letadlem a nebo Zelený neomarxista, který uvaluje daně na chudé lidi, jako jsem já?

Jsem obyčejný člověk a mým zločinem je, že pracuji v logistice. Logistika je ekonomicko-technologická věda úzce související s dopravou. Úkolem lidí jako jsem já, je pomoc lidem přepravit zboží z místa A do místa B, za co nejlepší cenu, při maximální rychlosti a totální efektivitě. To, že část vnitrozemské přepravy musí vést kamionovou dopravou je v dnešním úzu trestné. To že specifické zásilky létají letadlem, je právě to nejlevnější a to nejrychlejší, co naše planeta zná. Palivo pro letadla je to nejekologičtější palivo ze všech ropných derivátů.

Dnešní letadla nejsou létající tankery, ale naopak stále se vyvíjející šetrná dopravní zařízení. Moderní letadla používají lehký materiál, nejkvalitnější palivo a lidé benefitují ze stále levnější možnosti cestování. Tak kdo tady, sakra, zastupuje obyčejné lidi? Jednoznačně Svobodní. My vám leteckou dopravu omezovat nebudeme.

Jednoznačně cítím benefit z nízkonákladové letecké dopravy. Proč? Nutí k optimalizaci tzv. „legacy“ velké staré značky. Konkurence je ohromný benefit, který pocítíme v našich peněženkách, kamkoliv poletíme. Letecká doprava byla jedním z mnoha faktorů, díky které rostla prosperita a bohatství po celém 21. století. Svět se zrychlil a díky široké paletě dopravních prostředků máme možnost svobodně přepravovat sami sebe nebo zboží podle vhodných možností.

Nenechme si extrémisty vzít naší svobodu pohybu, jedno z klíčových lidských práv.

Autor: Josef Novotný

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist