Tohle dělat Zeleným?! To přece smějí dělat jen Zelení ostatním!

Uveřejněno dne 24 srpna 2016 000 13:15
Syna Matěje Hollana zavražděn teroristy, hlásá fotomontáž, kterou vytvořil zastupitel městské části Brno-Bystrc Viktor Lošťák (Bystrčáci). V minulosti také k fotkám mrtvým těl po teroristickém útoku přiřadil obličeje českých politiků a aktivistů zastávající se migrantů. Důvod? Chce Hollana politicky zlikvidovat.

Brněnský zastupitel Lošťák se rozhodl vytáhnout do boje proti politikům a aktivistům, kteří se kladně staví k migraci a začal tvořit kontroverzní fotomontáže. Jedna hlásá, že syn radního Matěje Hollana zemřel po teroristickém útoku a v dalším zase vyobrazil politiky a aktivisty jako oběti řádění islámských fanatiků.

„Chci, ať to Hollana urazí. Chci je urážet, chci je deptat, chci je politicky zlikvidovat. Myslíte, že to dělám proto, abych se pobavil? Je to jeden z tisíce kroků,“ zdůvodnil své jednání Lošťák, který se objevil v čele jihomoravské kandidátky nově založené „ryze pravicové“ strany Svoboda a síla.

Další z tisíce plánovaných kroků však politik prozradit nechtěl. „Vedeme politickou kampaň. Snad uspějeme. Jsme přímým konkurentem Žít Brno a hodnot, které sem importují,“ míní Lošťák. „Pokud otevřou dveře lidem, kterým se otevřeli dveře na západě, tak to povede k výsledku jako v Nice a importuje to sem terorismus,“ dodal.

Server Lidovky.cz se snažil získat vyjádření od Hollana na Lošťákovy fotomontáže. Brněnský radní ale tráví volno v zahraničí mimo signál telefonu.

Lošťákova aktivita ale pobouřila aktivistku Evu Zahradníčkovou, která se objevila na jedné z fotografií. „On z nás neudělal oběti, ale viníky, což samozřejmě kategoricky odmítám. Navíc tím ohrozil bezpečnost mé rodiny. Pan Lošťák je známý xenofob a myslím, že takový člověknepatřído politiky a ani té regionální,“ tvrdí.

Ve hře je trestní oznámení

Zahradníčková chce prý podat na Lošťáka trestní oznámení, zda ale tak již učinila prozradit nechtěla. „Trestní oznámení beru jako svoji osobní aktivitu. Nechci tímto počinem tomuto pánovi napomáhat v jeho zviditelňování,“ odpověděla vyhýbavě.

Lošťák se ale podobného kroku nebojí. „O žádném trestním oznámení jsem se nedozvěděl. Pokud paní Zahradníčková něco podala, tak to policie odloží a nebude se tím zabývat,“ je přesvědčen zastupitel.

Mladý politik Dominik Feri (TOP 09), který se na fotomontáží objevil také, bere celou záležitost s nadhledem. „Těmto aktivitám se velmi směji. Ale ne smutně, spíše soucitně. Jestli se domnívá, že tím osloví nějaké množství lidí, tak asi jo, ale nebudou to rozhodně naši voliči a naši podporovatelé. Myslím tím lidi, kteří k uprchlíkům nemají tak odmítavý postoj. Těch je stále dost,“ predikuje Feri.

Strana Síla a demokracie je podle prohlášení na svých stránkách tvrdě proti migraci. „Řekněme ne imigraci. Bude to věcné ne, jehož smyslem je vypjatou situaci uklidnit, ne přilítolejdo ohně stále vyhrocenějšího sporu,“ deklarují na webové prezentaci.

Stejně tak se skepticky staví k zákonům proti nenávisti. „Žádáme plnou svobodu slova. Zákony proti ‚nenávisti‘ nesmí být zneužívány k omezování svobody slova. Skutečná demokracie nesmí občanům nasazovat náhubek,“ píší.

Zastupitel Lošťák se také v minulosti objevil jako řečník na jedné z demonstrací xenofobního hnutí Islám v České republice nechceme. Do zastupitelstva městské části Brno-Bystrc se dostal v roce 2014 za stranu ̈.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist