KOUŘENÍ, DANĚ A OBRÁZKY

Uveřejněno dne 22 září 2016 000 9:58

Nové obaly tabákových výrobků s fotografiemi se budou vyrábět od 7. září, kdy nabývá základní účinnosti novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Podle ní se bude muset změnit vzhled krabiček cigaret, jenž nově ponesou varování s drastickou fotografií ilustrující možné důsledky kouření.

Snad si opravdu někdo nemyslí, že vláda chce ochránit svůj lid a jde ji prioritně o zdraví občanů. Aby všechny kuřáky (v zájmu o jejich zdraví) odradila od kouření, tak se krabičky polepí „drastickými“ obrázky.Všichni kuřáci se vylekají a přestanou ihned kouřit.

V době, kdy vládnoucí squadra už neví, jak občana vyždímat a vymačkat ho do poslední koruny na daních, tak na druhé straně bude usilovat o to, aby odradila kuřáky – tím pádem aby vybrala do bezedné státní kasy méně. To je přece naprosto kontraproduktivní politika. To by si ti vládnoucí darmožrouti káleli na svoji vlastní hlavu.

Kuřáci jsou nejdisciplinovanější dobrovolní plátci daní. Jsou to dobrodinci národa, jak říkal Sir Humphrey: „Kdyby nebylo kuřáků, státní rozpočet se zhroutí a socialisti by neměli co rozdávat“.

Já za tím vším ale vidím jen a pouze lobbing farmaceutického koncernu. Aby vystrašili kuřáky, že jim hrozí všelijaké nemoci. Když budou mít ty „drastické“ obrázky na očích kdykoliv sáhnou po cígu, tak je šance, že si na tu nemoc vždycky vzpomenou a pěkně si ji vsugerujou. A můžou si vybrat, dle libosti. Myšlenky mají totiž opravdu velkou sílu a moc.

Mnout ruce si bude medicínsko-farmaceutický koncern, protože potřebuje vyrábět stále nové a nové pacienty. Bez nemocných lidí by zkrachoval. Pro farmaceutické společnosti není problém, uplatit poslance, aby všechno tohle odsouhlasili. Bruselští darmožrouti tam zvednou ruku pro cokoliv, však od toho jsou tam řádně placeni. Nesmí se stát, že něco, co je v zájmu koncernů neprojde v Bruselu.

Ale všechno je to promyšlené úplně do posledního detailu. Pokud se vládnoucím gaunerům čistě náhodou podaří nějakého kuřáka tímto vyléčit, resp. odradit ho od kouření „drastickým“ obrázkem na krabičce a ztratit tak dobrovolného plátce daní – tak šupky, hupky je již na cestě protikuřácký zákon. Za porušení zákazu kouření ve veřejných prostorách by kuřákům podle ministerského návrhu měla hrozit pokuta 5000 korun. Provozovatelé restaurací by zaplatili až 50.000 korun.

Tím je ošetřeno, že ztratí-li bezedná státní kasa příjem dobrovolného dárce daně, vrhnou se kontroloři na občany a na provozovatele restaurací, aby státní kasu hnedle doplnili z vybraných pokut. Tedy další klacek v ruce státního úředníka, kterým bude mlátit občana a provozovatele restaurací hlava nehlava jako dráb a křičet: „Zaplať!“

George Orwel by zíral…

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist