Přímý přenos z Chvaletic, aneb ničení je povolené?

Uveřejněno dne 18 října 2016 000 9:27
Z okna kanceláře v elektrárně, která je v těchto dnech velice mediálně sledovaná vidím na chladící věž. Již druhý den je na ní 11 aktivistů kteří se snaží ukázat, že ničit je normální a vůbec jim nejde o lepší prostředí.

Když jsem na počátku 80. let minulého století začal pracovat v elektrárnách na severu, málokdo si umí představit v jak znečištěném prostředí zde lidé žili.

Krušné hory představovaly jen pahýly mrtvých stromů a vrcholem všeho byla částka 2000 Kč kterou ročně občané dostávali, tzv, pohřebné.

Letos na jaře skončila dostavba nových bloků v elektrárně Prunéřov, a před ním v elektrárně Tušimice. Odsíření je projektováno dle současné kvalitní technologie.

Ovzduší je v současnosti stejné jako v jiných částech země, a Krušné hory jsou nádherné. Zelené, téměř bez turistů a kdo na kole projede celou krušnohorskou magistrálu z Chebu do Děčína, má jedinečný zážitek.

Nejsem zastáncem firmy ČEZ a jejím odnožím, ale to co předvádí aktivisté ekologické organizace Greenpeace je těžko pochopitelné.

Při včerejším rozhovoru s p. Rovenským na parkovišti před elektrárnou jen opakoval, že požaduje zavření všech uhelných elektráren a preferuje obnovitelné zdroje.

Za mě je krajina na severu Německa zničená větrníky. Stejné chtějí instalovat v megaparku v nádherné krajině u Přísečnice téměř na kraji obce Kryštofovy Hamry.

Znamenalo by to, že z této malebné vsi by se stala oblastí, jíž by se každý obloukem vyhnul.

Greenpeace má stejného mluvčího, jenž dlouhá léta obhajoval zastavení dostavby dálničního obchvatu Plzně pod vrchem Valík.

Tento způsob prezentování vlastních myšlenek se mi zdá opravdu nešťastný.

Za mě to nejsou aktivisté, ale obyčejní výtržníci kteří zatím beztrestně ničí majetek druhých.

Po sametové revoluci měli mé sympatie a volba Zelených se mi jevila jako velice rozumná. Svými činy dokazují, že jim jde jen o vlastní zviditelnění nesmyslným akcemi.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist