NOVÝ PROTIKUŘÁCKÝ ZÁKON: POSLANCI CHTĚJÍ ZÁKAZ NEJEN V RESTAURACÍCH, ALE I VE VLASTNÍM AUTĚ

Uveřejněno dne 20 října 2016 000 11:06

Kuřáci si nově možná nezapálí ani ve vlastním autě. Alespoň v případě, že v něm budou sedět také děti. Zakázána má být také možnost zřizování kuřáren v restauracích. … Tolik zpráva z českého parlamentu. Sociální inženýři si prostě myslí, že potřebujeme jejich návody na život, jinak bychom sami nepřežili a ještě k tomu ubližovali našim potomkům.

K tomu jeden trefný komentář ze sociální sítě: Páni poslanci, to je slabota!

NAVRHUJI:

1) Centrální registr kuřáků
2) Přísný zákaz kouření v domácnostech s dětmi
3) Namátkové kontroly bytů Protikuřáckou kobrou
4) Matkám – kuřačkám – odebírat děti rovnou po porodu

ALE VÁŽNĚ: Snaha současné vlády vychovávat občany a současné pokrytectví nebere konce. Chápu zákaz kouření v uzavřených veřejných prostorách, veřejných dopravních prostředcích ap. Ale hospoda, restaurace či bar NENÍ veřejným prostorem.

A soukromé vozidlo již vůbec ne!

Buď tedy postavte kouření mimo zákon (což je nesmysl a konina) nebo se přestaňte už konečně montovat lidem do jejich života a svobodné volby, jakým způsobem jej prožijí.

Protikuřácký návrh zákona je stejně pokrytecký jako ten hazardní, kterým jsou kamenné podniky hromadně likvidovány, ale současně jsou legalizována internetová kasína a dostupnost hazardních her se skokově zvýší – především v místech se zákazovými vyhláškami.

Státu tak prašulky z hazardu neubudou – spíš naopak (nebude se s nimi muset dělit s obcemi) a Andrej Babiš se ještě může prsit, jak „zatočil“ s hazardem.

Stejně tak zákaz kouření v hospodách nepovede ke snížení spotřeby cigaret. (A dokonce kuřáci budou i víc na očích, až budou postávat před hospodami a dýmit.) ALE ŽIVNOSTNÍCI TO BUDOU MÍT ZASE O HODNĚ TĚŽŠÍ.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist