„Je s námi konec?“ Leonarda di Capria – vrchol klimatické propagandy?

Uveřejněno dne 30 listopadu 2016 000 9:21

Nedávno vyšel 94 minutový dokument o následcích globálního oteplování, jehož průvodcem a spoluautorem je slavný hollywoodský herec Leonardo di Caprio. V dokumentu navštěvuje různá místa po světě, na kterých jsou vidět ekologické škody způsobené naší civilizací a následky globálního oteplování. Mluví s různými odborníky a významnými osobnostmi, ale i s obyčejnými lidmi potýkající se s následky zhoršeného životního prostředí. Na kolik se jedná o propagandu a nakolik o varování před skutečným nebezpečím?

Oficiální verze propagovaná i v tomto snímku je taková, že v současné době probíhá oteplování celé planety, které je způsobeno zvyšujícím se množstvím tzv. skleníkových plynů v zemské atmosféře, především oxidu uhličitého CO2 a metanu. CO2 je vypouštěn spalováním fosilních paliv a metan je produkován hovězím dobytkem. Řešením má být omezení produkce skleníkových plynů s tím, že toho má být dosaženo především díky tzv. uhlíkové dani, která by měla být vybírána nejlépe v globálním měřítku. Co je na poselství tohoto dokumentu zavádějící a co naopak nikoliv?

Naprosto nepopiratelné je, že lidská společnost páchá na Zemi ekologické škody obrovského rozsahu a že je nutné s tím něco dělat. Avšak převážná většina těchto škod naprosto nesouvisí s klimatickými změnami.

Dále jsou v dokumentu ukázány případy míst na Zemi, ve kterých jsou jasně znatelné dopady změny klimatu, resp. globálního oteplování Země a to potvrzuje několik odborníků na klimatologii.

Pokud však sledujete téma globálního oteplování na nezávislých médiích, tak zdaleka není jasné, že se Země ohřívá a že stoupá množství skleníkových plynů v atmosféře nějakým významným způsobem a že tomu tak je díky lidské činnosti.

Jedna hypotéza je taková, že k oteplování dochází, děje se tak však díky cyklům Slunce, ve kterých se střídá aktivnější a méně aktivní období, jenž pak mají vliv na teplotu Země. Jiní autoři si však vůbec nejsou jistí, že k oteplení dochází a možná dochází i k ochlazování. Pokud dochází k oteplování vlivem Slunce, tak zvýšené množství CO2 je pak následkem a nikoliv příčinou oteplování. A pokud je za tím Slunce, tak jakákoliv lidská činnost změnu klimatu neovlivní a veškeré politické aktivity se záměrem omezit produkci skleníkových plynů jsou zcestné. Jediné, co má cenu, je náprava skutečných ekologických škod.

V dokumentu „Je s námi konec?“ se též poukazuje na to, že popírači globálního oteplování jsou sponzorováni producenty fosilních paliv – ropy, uhlí, atd. Na to se dá odpovědět tak, že pokud vezmeme v úvahu skupiny Bilderberg, CFR, apod., tak snadno přijdeme na myšlenku, že pokud chceme spolehlivě něco prosadit, tak nejlepší opozice je ta, kterou sami kontrolujeme.

Myslím si tedy, že dokument „Je s námi konec?“ je dobře natočeným pravdivým svědectvím o ekologických škodách, které jsou za pomocí lží a polopravd smíchány do propagandistické výzvy k vytvoření globální vlády, tj. nic nového „pod Sluncem“.

Další informace o podvodu s globálním oteplováním najdete zde:

http://www.nwoo.org/category/zdravi-potraviny-ekologie/podvod-s-globalnim-oteplovanim/

http://www.klimaskeptik.cz/

Ke shlédnutí též zde:

https://www.stream.cz/national-geographic-channel/10013823-je-s-nami-konec

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist