Zeman: Někdo jim říká ekoteroristé, já jim říkám zelení fanatici

Uveřejněno dne 30 listopadu 2016 000 9:22

Na úvod své třídenní návštěvy v Ústeckém kraji promluvil čtvrtou listopadovou středu prezident ČR Miloš Zeman k nově složenému zastupitelstvu kraje. Ve své prezidentské řeči se nevyhnul kritice zelených fanatiků, jak říká ekoteroristům. Kdo to je?

„Když jsem byl nedávno v Riu, říkal jsem olympionikům, zvítězili jste už tím, že jste tady, a v podstatě každý, kdo byl zvolen do zastupitelstva, zvítězil,“ řekl úvodem prezident Zeman.

„Samozřejmě, že prezident republiky by se neměl vměšovat do povolebních vyjednávání, proto bych jako starý politický matador pouze obecně připomněl jedno pravidlo, že při sestavování koalic, ať už na úrovni komunální, regionální nebo parlamentní, potřebujete získat dvojí přízeň. V první fázi potřebujete získat přízeň voliče, v druhé fázi potřebujete získat přízeň koaličních partnerů a to se někdy podaří a někdy nepodaří. Jediná cesta, jak se vyhnout druhé fázi je, zvítězit s padesáti jedna procenty. Tolik poznámka k volební struktuře, a teď už mně dovolte, abych vám řekl, že tady budu znovu brzo, 17. prosince, kdy jsem přijal pozvání ministra dopravy a zúčastním se otevření dálnice D8,“ oznámil Miloš Zeman další návštěvu kraje na severu.

„Když jsem byl premiér, tak jsem otevíral šestnácti kilometrový úsek z Roudnice nad Labem do Lovosic a říkal jsem si, teď už zbývá jenom malý kousek a brzo to bude hotovo. Uplynulo šestnáct let a díky aktivitám spolků, kterým někdo říká ekoteroristé, já jim říkám zelení fanatici, protože ekologové alespoň vědí, co je to biomasa, takže díky aktivitám zelených fanatiků se dokončení této dálnice přes České středohoří neustále prodlužovalo a nevadilo, že kamiony čoudí na tamních serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnici,“ pokračoval ve svém projevu Miloš Zeman.

„Ale problém „déosmičky“ není samozřejmě jediný problém Ústeckého kraje. Všichni víme, že například o plavebním stupni Děčín se diskutuje dvacet sedm let, dvacet sedm let. Takže vám slibuji, že podobně jako jsem týral ministra dopravy s dostavbou D8, tak se nyní s pomocí dalších zaměřím na podporu toho, aby tento plavební stupeň byl konečně dokončen. Ti, kdo prohlašují, že to ohrožuje bobry, zapomínají, že bobr je v přírodě největší stavitel vodních děl, a my bychom se mu měli svým způsobem přizpůsobit,“ komentoval další ekology – fanatiky blokovanou stavbu na Labi Miloš Zeman.

„Vítám, že v Ústeckém kraji poněkud klesla nezaměstnanost. Je v průměru pod osmi procenty. Vítám, že vzrostla průměrná reálná mzda o čtyři procenta, což je do jisté míry pokrok a slibuji, že jak už řekl pan hejtman, v rámci svých kompetencí se budu snažit Ústeckému kraji alespoň trochu pomáhat, abych vám byl užitečný,“ uzavřela svůj projev k zastupitelům Ústeckého kraje  hlava státu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist