Hnutí Duha se mění na Hnědá Duha

Uveřejněno dne 6 dubna 2017 000 11:08
Zpráva z Rádia Jerevan: U příležitosti přijetí novely Zákona o ochraně přírody a krajiny aktivisté mění název Hnutí Duha na Hnědá Duha. Dnes vydali aktivisté sdružení v Hnutí Duha tiskovou zprávu, ve které oznamují přejmenování své organizace na Hnědá Duha.

Jiří Koželuh, programový ředitel Hnědé Duhy k tomu řekl: „Změnou názvu našeho hnutí chceme vyjádřit pokrok, jaký jsme v naší zemi učinili při přeměně zelené přírody na přírodu hnědou. Máme rádi poušť a neskončíme, dokud zemi nepřetvoříme v tuto nádhernou hnědou krajinu“.

Jaromír Bláha, expert programu Lesy, nám sdělil: „Jsme rádi, že se nám podařilo nevábnou zelenou Šumavu téměř přetvořit v krásnou hnědou krajinu. Přijetí novely Zákona o ochraně přírody a krajiny je důležitým krokem k tomu, abychom naše dílo společně dovršili. Inspiraci v hnědé barvě jsem si vzali nejenom z krásných šumavských holin, ale i z jednotek SA našeho vzoru, hitlerovského Německa. Dosud jsme volili měkké způsoby boje proti odpůrcům jako lži, dehonestace, zesměšňování, občas jsme někoho zmlátili či umlčeli. Nyní přitvrdíme. Založíme úderné oddíly mladých hnědouchů, které budou všemi prostředky prosazovat naše myšlenky. Zpátečníky vyznávající falešnou vizi zelené přírody rozdrtíme.“

Andrej Babiš, ministr financí, změnu názvu hnutí plně podpořil: „Dlouholetá spolupráce mých chemiček umístěných v krásné hnědé přírodě s aktivisty Hnutí Duha, nyní Hnědé Duhy, přináší kýžené ovoce. Konečně budeme mít více chemiček a méně lesů.“

O vyjádření jsme požádali i Simonu Babčákovou, jednu z tváří kampaně za přijetí novely Zákona o ochraně přírody a krajiny. Na naši žádost nereagovala a podle nepotvrzených informací se odstěhovala do Běloruska.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist