„Zpátky k hašiši a přemýšlejte. Žádný mozek, žádná bolest“….Švédští zelení to pořádně slízli. Taková kravina by snad nenapadla ani Stropnického

Uveřejněno dne 13 července 2017 000 11:24

Ve švédském Trelleborgu navrhli radní za stranu „Životního prostředí“ (zelení), aby se na úřadě označovali úředníci genderově neutrálně, tedy ne, úředník, ale úřední osoba, „tjänsteperson“, „person“ je osoba, což vyznívá ve švédštině v tom spojení zvlášť komicky a proti základům švédského jazyka.

Protože švédsky „tjänsteman“ je úředník, kde suffix „man“ v tomto případě znamená obecně člověk, tedy ne muž. Ve spojení s dalšími názvy zaměstnání by to bylo velmi legrační, kdy zdravotní sestra, ve švédštině doslova ošetřovatelka nemocných, by se ve spojení se slovem „person“, změnila na nemocnou osobu.

Zábavné jsou komentáře pod článkem:

– usaďte už ty batikované čarodějnice
– prostě Einsteinové, celá ta smečka
– pokaždé mě svými znalostmi překvapují
– žádný mozek, žádná bolest
– asi na nic jiného nemají
– zpátky k hašiši a přemýšlejte
– jsou hloupější a hloupější podle toho s čím přichází
– úroveň dětského pískoviště
– tak to vypadá, když dlabaji postříkané pampelišky
Ty nejvtipnější se nedají doslova přeložit.
Mimochodem, u švédských „Zelených“ je pár zajímavých typů, jako člen vedení švédských „Zelených“, Mehmet Kaplan, národností Turek, který byl dokonce ve vládě a po dvou letech, v r. 2016, musel odejít po prokázaných kontaktech s tureckými nacionalisty, tzv. „Šedými vlky“, turecky Handschar, což bylo jméno 11., 12., a 13. muslimské SS divize. Viz WIKI.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist