Dobrý den paní Š i k l o v á.

Uveřejněno dne 12 ledna 2011 000 9:40

vadura Vzhledem k tomu, že Vy jediná jste v korespondenci se mnou jednala upřímně, chci Vám vysvětlit důvod mojí korespondence, která dnes jede spíš ze setrvačnosti, nežli z nějakého účelu.

Na podzim 1992 naše malá firma o 4 lidech začala hospodařit na 3 rybnících NPR Lednické rybníky. Vystřídali jsme v pronájmu rybářského giganta Státní rybářství Pohořelice a započali novou etapu chovu ryb v národní rezervaci, to je snižování výroby z intenzívního na polo intenzivní produkci, žádanou orgány ochrany přírody, tehdy zastoupené RŽP OÚ Břeclav. Pro Vaši představu původní intenzivní výrobu státního rybářství  1.800q/100 ha rybník jsme bez jakýchkoliv diskusí během jednoho roku snížili na polovinu, tj. 900q. A protože nebylo potřeba pro 4 lidi zajišťovat ani takovouto produkci, během dalších zhruba 3 let jsme tuto výrobu českého kapra ustálili na 1/3 produkci, to je 600 q /100 ha, což bych definoval jako nějakou pomyslnou hranu extenzity, kdy ještě dochází k potlačování nepůvodních druhů ryb v rybníce a propuknutí „plevelné intenzívní kalamity“ jako pravého opaku intenzívní produkce kapra. Díky tomu jsme vyhráli i nové výběrové řízení na pronájem rybníků na dalších 10 let. Nebylo nejmenšího problému jak s RŽP OÚ, ani následně s AOPK Praha ani MŽP. Nebyla nám udělena jediná pokuta od nikoho ani ČIŽP a náš způsob chování se v rezervaci byl hodnocen jako daleko šetrnější k ŽP nežli u našeho předchůdce.

To všechno do té doby, kdy se  SZ stala parlamentní stranou a ministrem  se stal Bursík. Od tohoto okamžiku, dostali lidé z resortu patent na rozum a prosazování jejich představ bylo i za cenu nedodržování platné legislativy tohoto státu. Výsledkem bylo ničení předešlých investic do odbahňování lovišť rybníků a následné vícepráce a vícenáklady v řádech desítek milionů korun na uvedení  alespoň do předešlého stavu. To dělali pochopitelně za cenu předem osloveného zájemce, aby  vynaložené peníze věděli kam mají téct.

Nepomohlo paní Šiklová vysvětlování, zdůvodňování, přesvědčování a rozbory kam tyto představy povedou. A vedly. Již v roce 2008 k naprosté přírodní kalamitě, kdy místo lovených 600q vánočního kapra, bylo ze 100 ha rybníku loveno 10 vagonů ( 1.000,- q) naprosto neužitečného 5 dkq karase stříbřitého, kterého jako nepůvodní druh zakazuje rozšiřovat i EU a toto množství se na náklady státu vozilo od rybníku rovnou do kafilerie.  Nastavenými podmínkami hospodaření se Bursíkovi hoši a děvčata přiblížili k Husákové intenzívní produkci chovu ale chovem naprostého neužitečného šuntu. Dva roky jsem se díval na tuto myšlenkovou bídu a když hraničila i s ekonomickou likvidací naší firmy a už nebylo jiného zbytí, začal jsem se chovat o 180 stupňů jinak. Stalo se ze mě dopisové hovado a dobytek, které si do huby nevidělo a všechno jsem medializoval. A aby toho nebylo ze strany Bursíkových nástupců Mika a Dusíka málo, obdrželi jsme v roce 2009 nejenom výpověď ze smlouvy ale dokonce v jeden den 6 pokut, každou za 50.000,-Kč. Dostat v jednom dni 6 pokut v takovéto výši již není normální a svědčilo to o tom, že ministerský úředník ztrácí kontrolu sám nad sebou a mediálně jsem přitvrdil a šlo doslova kdo z koho. I můj vstup do SZ byl naprosto účelový, s cílem poškodit a rozbít tuto stranu a docílit nevolitelnost jejich kandidátů. To se povedlo, i když nevím, jaký podíl na tom má moje osoba ale podle  odezvy lidí z celé republiky to nebude podíl zanedbatelný.

Zvrat v této nenormální situaci nastal poslední v poslední dekádě října 2010, kdy státní úředník přijel do firmy, uznal nenormálnost situace a došlo k Dohodě o narovnání vztahů, zrušení výpovědi ze smlouvy a rovněž ke zrušení naprosto nesmyslných a na vodě postavených 6 ti pokut, o celkové částce 300.000,- Kč. Bez mého hulvátství by však dnes bylo po firmě a 4 lidé by stáli ve frontě na ÚP. Seznam lidí, kteří moje emailové zprávy dostávali se týkal jak zúčastněných osob, u kterých končili pochopitelně v šuplíku, tak i osob dalších, kteří je rozesílali svým známým po republice. A vím, že celé rodiny, které nadšeně a s vírou o čistotě životního prostředí v roce 2006 SZ volili, jim nedali tentokrát ani hlas.

Vám se paní  Šiklová omlouvám. Vy jediná jste byla z neznalosti věci ke mně upřímná a nazvala jste mě omezeným tupcem. I já mám rád lidi a vážím si takových, kteří jdou přímo a nemají problém nazvat kohokoliv, kdo si o to koleduje třeba blbem. Pro mnohé je to nejrychlejší způsob chápání a šetří to Váš čas. Nebudu Vás již zatěžovat další korespondencí, nehledě na to, že problémy naší firmy jsem vyřešil, bohužel však touto naprosto hulvátskou formou. Ale jiné řešení nebylo. Slušnost musela jít bokem a první dva roky nepřinesla vůbec nic.

Přeji Vám pevné zdraví a pohodu v dalších letech. A ještě jednou se omlouvám.

V Břeclavi dne 2.1.2011                                             ing. V a ď u r a  Otto

jednatel APH-rybníky s.r.o. 17. Listopadu 21, Břeclav  690 02

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist