Zeman opět uštědřil ránu ekologistům

Uveřejněno dne 24 července 2017 000 10:42

Prezident Miloš Zeman se při druhém dni návštěvy Kraje Vysočina setkal se zaměstnanci jaderné elektrárny Dukovany.

„Jaderná energetika je pro mě srdeční záležitost. V minulosti jsem se živil prognostikou. A součástí prognostiky je obor, který se zabývá předvídáním technického rozvoje. To, že je zde jaderná energetika uváděna jako perspektivní obor, je zdůvodněno především tím, že si máme počkat na jadernou fúzi a že bude organická návaznost mezi dnešní podobou jaderné energetiky a elektřiny, která se bude získávat z vody a bude relativně levná,“ poznamenal Zeman. Jaderné strojírenství by se dle jeho názoru mělo rozvíjet. „Kdybych chtěl rozčílit ekology, tak by mohl říct, že jaderná energie je výborná proto, že neprodukuje žádné skleníkové plyny,“ sdělil závěrem úvodního slova.

Jadernou elektrárnu také hlava státu pochválila za vysoký průměrný plat, který podle něj činí 57 tisíc korun.

Jeden z dotazů pak směřoval k dovolené hlavy státu. „Budu trávit dovolenou tam, kde je mi nejlépe. Na Vysočině,“ odvětil krátce Zeman.

Řeč pak přišla i na solární elektrárny. „Zatímco tržní cena jedné kilowathodiny silové elektřiny je jedna koruna, dotovaná cena je 15 korun za kilowatthodinu. Patnáctkrát víc. Jak říkal Jiří Paroubek, kdo z vás to má? To se to solárním baronům podniká… Neustále se snažím tlačit na to, aby se tyto smlouvy zrušily. A leckteří politici říkají, že by rádi smlouvy zrušili, ale obávají se arbitráží,“ zmínil Zeman. 

Závěrem pak Zeman převzal dar z rukou vedení elektrárny – tričko, které si má užít na dovolené místo saka a košile. Nechyběla ani helma, kterou si Zeman za mohutného cvakání fotoaparátů i nasadil. 

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist