Inkviziční aktivisté šlápli vedle

Uveřejněno dne 26 října 2017 000 10:15

Tak jsem se opět stal terčem „útoku“ novodobých inkvizitorů. No, už jsem se lekl, že na mne slavní aktivisté, kteří sami sobě kreslí svatozář, úplně zapomněli. Bývalý Ekologický právní servis, který dnes vystupuje pod vznosným jménem Frank Bold, totiž neunesl to, že na rozdíl od něj zcela transparentně sponzoruji politické strany.

Oznámil, že mou podporu Soukromníků a ODS nechá prověřit u dohledového úřadu. A k tomu si vymyslel právně úplně scestnou konstrukci, která postrádá nejen jakoukoliv legislativní oporu, ale také základní znalosti o mém veřejném angažování.

Ale vlastně mne to ani nepřekvapuje. Tito „šikovní“ právníci, kteří jsou podle všeho přisátí jako bradavice na státních a evropských dotacích a bačují na penězích politických manipulátorů (mezi které mnozí řadí především miliardáře George Sorose), nemají potřebu odhalovat skutečnou pravdu. Jsou to pouze – jak říkáme u nás na Moravě – „rozesírači“, o kterých je možné se domnívat, že plní zadání mocných tím, že vytvářejí jakýsi stín pochybností, zabalený do rádoby právních argumentů. Jinak ale tento stín tvoří pouze mediální bublinu. Přitom tito lidé sami pracují zcela netransparentně a právě oni by měli okamžitě ukázat, kdo je platí a kam získané peníze ve skutečnosti mizí.

Tito aktivističtí žoldáci se zároveň fatálně mýlí a jejich snaha vytvořit dojem, že má podpora politických subjektů je jakkoliv zpochybnitelná, je lichá a vyznívá zcela na prázdno. Všem je jasné, že bylo zapotřebí pouze vytvořit kauzu, která odvede pozornost od zásadních problémů, kterými trpí hlavní protagonisté boje o monopolizaci ekonomické a politické moci v České republice. Moje názorová, politická a ekonomická svoboda a nezávislost jim totiž vadí stejně, jako politika, kterou prosazují Soukromníci společně s ODS. A tak, jako to podle médií dělá George Soros v mnoha zemích světa, i u nás se zřejmě snaží prostřednictvím jím placených organizací narušit politický souboj a napomoci zvrátit volební výsledek. A to ve prospěch subjektů, které mu umožní pokračovat v jeho multikulturálních představách o zmonopolizovaném světě, ve kterém vládnou korporace a velcí továrníci.

Že netušíte, na co narážím? Stačí, když alespoň trochu nahlédnete pod pokličku nevládní organizace Frank Bold, která roky působila pod možná známějším názvem Ekologický právní servis. Toto sdružení právnických osob totiž v sobě skrývá jak spolky, tak komerční advokáty. Tvrdí, že chce pomáhat ve veřejném zájmu a „měnit pravidla hry“. A jak se mu to daří? To vidíme často v přímém přenosu. Tito aktivisté totiž vybavují právními stanovisky ekologické teroristy, kteří pak čistě účelově a obstrukčně blokují například výstavby dálnic a dalších klíčových infrastrukturálních staveb. Nebo např. stáli u vzniku iniciativy Rekonstrukce státu, která podle mnoha osobností používala vyděračské a nátlakové akce pro prosazování rádoby protikorupčních zákonů, o kterých to však tvrdili jen tito aktivisté a několik jimi zlobbovaných politiků.

Přitom právě Rekonstrukce státu záměrně vytvářela atmosféru jediné přípustné pravdy, kterou často doprovázel strach některých politiků odporovat zákonům, které tato iniciativa předložila. Nikdo pak již nezkoumal detaily zákonů, protože každý, kdo je začal z racionálních a správných důvodů kritizovat či upravovat, byl ihned vyvěšen na nástěnku jako zloděj a podvodník, bránící protikorupčním zákonům. Přesně, jako za minulého režimu, kdy soudruzi nálepkovali lidi kolem sebe podle stranické knížky a komunistické propagandy.

Ale kdo ve skutečnosti stojí za těmito nátlakovými skupinami? Kdo jim říká, co je správně a co není? Kdo jim zadává úkoly, jejichž cílem je polarizovat společnost, rozdělovat nás na „hodné“ a „zlé“ a vydělávat na manipulaci s veřejným míněním? Vždyť jen pohled mezi veřejně přiznané sponzory organizace Frank Bold docela děsí. Samé zahraniční nadace v čele se Sorosovou nadací Open Society Found, k tomu Evropská unie, Ministerstvo vnitra a několik českých nadací a firem – to aby se neřeklo. Takže lidé, kteří podle dostupných informací narušují pod pláštěm šíření „demokracie“ politické dění v mnoha zemích světa, kteří vytváří globální mafii, podporující uprchlickou krizi, šíří multikulturní ideologie a chtějí stát jako šedá eminence v pozadí klíčových ekonomických procesů ve světě, se u nás maskují pod hnutí, které se tváří jako vlajková loď v údajném protikorupčním tažení českou kotlinou. No nepřijde vám to zvláštní?

Navíc okrajově vzpomenu možná již trochu zapomenutou kauzu, ve které figuroval právě Ekologický právní servis. Ten tehdy vybavoval ekologické aktivisty v Moravskoslezském kraji tak dlouho právními podklady a obstrukčními možnostmi, až si místní partička vykoledovala dar ve výši 20 milionů korun na „veřejně prospěšné projekty“ od nadačního fondu Hyundai. A rázem byly podle tehdejších mediálních zpráv všechny ekologické překážky vyřešeny a aktivisté se vrhli na kritiku průmyslové zóny v Holešově. Tam však na štědrou nadaci nenarazili, a proto dodnes brzdí například rozhodování o tom, jak využít tuto průmyslovou zónu nebo se snaží blokovat výstavbu navazujících dálnic ve Zlínském kraji.

Tento stav je zoufalý a nebezpečný zároveň. Takové organizace totiž demokracii nepřispívají, ba naopak se podílí na jejím rozvratu a devastaci. I proto dlouhodobě a zcela bez jakékoliv politické korektnosti burcuji veřejné mínění proti těmto aktivistům a falešným šiřitelům dobra. Je na čase začít nazývat věci pravými jmény a nenechat se opít rohlíkem od těchto vychytralých manipulátorů.

Navíc by mne zajímalo, proč Frank Bold nezveřejní, kolik peněz dostává od zahraničních nadací? Proč nezveřejní, kam tyto peníze plynou a co za ně skutečně financuje? Proč není zřejmé, čí veřejný zájem mají za povinnost hájit? Vyzývám proto organizaci Frank Bold, aby veřejnosti doložila účty a odtajnila své kompletní financování. Jen se obávám, že odpovědí na otázky se nikdy nedočkáme. Anebo to bude jen slepenec obecných proklamací. Být féroví totiž oni nemusí a o transparentnosti jen káží, sami ji však z principu a strachu o vlastní existenci odmítají.

Je mi jasné, že „nevraživost“ organizace Frank Bold jsem si vykoledoval právě díky mé časté kritice ekologických teroristů a dalších aktivistů. Je jasné, že tito lidé měli prostě zadání týden před volbami „něco“ udělat a mediálně použít. Je však zřejmé, že jejich pokus je více než zoufalý a především čistě účelový, což mne o to více utvrzuje v odhodlání pomoci zastavit toto maskované řádění politických manipulátorů. Česká republika si zaslouží transparentní politiky, hájící zájmy svých občanů. Ne netransparentní neziskovky, lobbující ve prospěch zahraničních korporací a jejich globálních zájmů.

Autor je slovácký senátor

PL, 14.10.2017

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist