Mladí voliči, tohle si pro vaše i naše dobro přečtěte. Lekci od této dámy berte jako boží požehnání

Uveřejněno dne 1 listopadu 2017 000 10:58
Předseda Strany zelených Matěj Stropnický se snaží dlouhodobě dohodnout s Pirátskou stranou společný postup. Tyto námluvy však zkrachovaly, což je důsledek spíš osobních animozit. Obě strany totiž mají hodně společného.

„Oni se víc věnují virtuálnímu světu, my víc tomu reálnému. Proto se mi zdálo, že ta spolupráce je možná,“prohlašoval Stropnický. „myslím, že naše programy kompatibilní jsou,“dodal.

Programy, dá-li se to tak nazvat, jsou skutečně v mnohém shodné. Piráti totiž věrni svému názvu „vykrádají“ programy všech ostatních. Částečně přitom kopírují program sociální demokracie (sektorové firemní daně), liberálních pravicových stran (snížení daní z příjmu), ale i Okamury posílením přímé demokracie závaznými referendy, lidovým vetem přijímaných zákonů a odvolatelností politiků.

Obě strany přitom cílí hlavně na mladé městské voliče, nabízejí elektronizaci státní správy, šetrný přístup k životnímu prostředí i odtažitý přístup k NATO. Postoje Zelených a Pirátů, se v pohledu na NATO příliš neliší od doktríny KSČM.

Jsou nejen naivní, ale i nebezpečné.

Stejně tak nebezečný je jejich neskrývaný novodobý antisemitismus, který je v současné době „cool“ u krajní levice nejen u nás. Často je maskován vyjadřováním podpory palestinského práva na sebeurčení. To ale ve svém důsledku znamená podporu palestinskému terorismu a zpochybněním práva na existenci Izraele, považovaného za stát, který nikdy neměl vzniknout.

Svého času požadovala skupina neomarxistů, aby město Plzeň upustilo od pořádání festivalu Dny Jeruzaléma v rámci akce Plzeň 2015 – Evropské město kultury. Mezi signatáři otevřeného dopisu byli jak předsedové Strany zelených a Pirátů Matěj Stropnický, Ivan Bartoš, tak i další známá jména novinář Petr Uhl, Jan „Kato“ Kavan (bývalý ministr zahraničí), aktivista Tomáš Tožička a řada dalších.

Autoři pominuli (záměrně?), že Dny Jeruzaléma nebyly politickou akcí a o měsíc dříve se v Plzni konaly Dny arabské kultury.

Vrchol tuzemského antisemitismu představuje podle otevřených zdrojů nijak ojedinělý názor rozšířený mezi členy Strany zelených, že Židé údajně „nestydatě profitují ze svého holocaustu“.

Ostudný postoj k nejbližšímu spojenci České republiky na Blízkém východě je jen částí uvažování lídrů (a členů) obou stran. Oba totiž vycházejících ze stejných ideových kořenů, byť dnes kandidují každý sám.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist