Proč se v ekologii pohybují takoví idioti… Aktivista vypustil smečku vlků z chráněné oblasti, teď je musí myslivci postřílet. Středeční komentář Štěpána Chába

Uveřejněno dne 6 listopadu 2017 000 13:47

V noci ze čtvrtka na pátek 5. října ekologický aktivista otevřel bránu k výběhu zvířecího výběhu s vlky v Bavorsku. Nejspíš s úmyslem vlky vypustit do přírody, protože tak mu velí jeho zkratkovité myšlení. Co je za klecí, to chce ven, vypustit na svobodu. Je smutné, že aktivisté podobného ražení uplatňují lidské pocity a touhy na zvířata, která lidské pocity a touhy nemají.

Vlk je v Evropě přísně chráněný. V německém zvířecím výběhu národního parku Bavorský les poblíž Ludwigsthalu (okres Regen), žila smečka šesti vlků. Vlci nebyli uvyklí na život v divočině. Byli pravidelně krmeni, proto se nedokáží vlastními silami postarat o obživu. Nebyli navyklí chovat se přirozeně. A důležitým faktorem je, že uvykli na člověka. Zvykli si na lidský pohyb poblíž svého výběhu. 

Záchranná akce nedopadla dobře

O víkendu se snažili pracovníci zvířecího výběhu nalákat vlky zpět nastraženou potravou. Vytvořili rojnici, v které chtěli vlky chytit a zahnat je tak zpět do výběhu. Bez úspěchu. Číhali na ně celý víkend na posedech, v rukou uspávací pušky. Chtěli vlky zachránit tím, že je zase, dle zvrácených myšlenek aktivisty, uvězní ve výběhu. Všechno bylo marné. Vlci se, navzdory vlčí přirozenosti, rozprchli každý jinou cestou. Přirozeností vlka je smečka. Vlci z výběhu smečku neutvořili, rozprchli se jako hejno blbounů nejapných. Každý na jinou stranu. 

I přes protesty mají myslivci povolení vlky zastřelit

Vlci, kteří celý život prožili ve výběhu a stali se závislými na potravě od člověka, jsou ve volné přírodě životu nebezpeční. Divoce žijící vlk se pudově člověku vyhýbá. Člověk mu páchne a cítí z něho nebezpečí. Proto utíká a skrývá se. Je to, i přes pověry, plaché zvíře, které je vzácné byť jen zahlédnout. Vlci z výběhu takoví nejsou. Drze si, jakmile na ně udeří hlad, přijdou k lidskému obydlí pro výslužku. A nebudou vrtět ocasem jako pes. Jsou divocí, jen některé své pudy nedokázali vyvinout natolik, aby jednali v sebezáchově. Člověk je pro ně přirozenou součástí života. Člověk je doposud krmil. A vlci budou mít hlad. 

První vlk zastřelen

V Německu došlo k zastřelení prvního vlka. Nejdříve se jej snažili zasáhnout uspávací zbraní. Bez úspěchu. Museli tedy vzít do rukou kulovnici a vlka zabít. O dalších vlcích nejsou zprávy. Jen jedna se mihla – jeden z vlků s největší pravděpodobností zamířil k nám, do České republiky. A ňafat za vrátky jako Alík nebude. Jeho požene hlad. A pokud se budete toulat se svou ratolestí po lese v Šumavě při lovu hřibů, je možné, že vašemu dítěti prostě skočí po krku. Bude mít hlad, nebude se bát lidí a dítě je pro něj dostatečně neohrabaný kus masa. Takže si vyzkouší i své lovecké schopnosti. Ovšem srnu neuloví, na to je příliš degenerovaný lidskou péčí z výběhu. 

Ekologický aktivista jako měrná jednotka blbosti

Je hloupé se domnívat, že se vlk stane ihned přirozeným, jakmile jej vypustíme do přírody. Ekologičtí aktivisté se ovšem často domnívají. A nejspíš proto došlo i k vypuštění vlků v Bavorsku. Domněnky a spasitelský komplex, kombinace, která dokázala vyvolat i Druhou světovou válku. Ekologický aktivista, který vypustil vlky z výběhu, jim tak podepsal ortel smrti. 

Ekologie jako fanatismus

V hlavách ekologických aktivistů je pevně usídlena myšlenka, že svět přírody je potřeba nadsazovat nad člověka. Vlk je cennější než vaše dítě, zjednodušeně řečeno. A práva přírody jsou vyšší, než práva člověka. Je pochopitelné, že se snaží bránit drancování planety, a je to dokonce chvályhodné, ovšem je potřeba smýšlet konstruktivně, domýšlet důsledky. Což spousta ekologických aktivistů nedělá. Zkratkovitě vypustí vlky a nedojde jim, že tím ohrozí jak ty vlky, tak i obyvatele regionu. Bylo by zajímavé podobného aktivistu vypustit do podmínek pravěku – je to jeho přirozenost, nechť pojí něco kořínků a žížal. Jak dlouho myslíte, že by mu trvalo, než by přišel s prosíkem k nějakému RAW obchodu a chtěl bioekostravu vařenou jen do 42°C? Jeho přirozeností je přeci žít v přírodě, nikoliv ve vyhřátém bytečku za 12 000,- měsíčně a navštěvování hipsterských sedánků u rajčatového džusu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist