Bílé děti prý škodí: Zamořují zemi „uhlíkovou stopou“. Vědci to údajně dokázali. Zemřete z morálních důvodů! Držet ústa a pevným krokem do záhuby. Blahobyt jen pro vyvolené

Uveřejněno dne 18 prosince 2017 000 9:55

Světová média aktivně rozvíjejí koncepci, podle níž by lidé nejbohatších zemí měli úplně přestat rodit děti a zachránit tak planetu. Jakkoliv to zní jako nesmysl konspirační teorie, objevuje se za ním postava konkrétního loutkáře – jednoho z nejodpornějších oligarchů USA s fenomenálním vlivem. Jaké cíle však ve skutečnosti sleduje?

V anglofonním tisku a v sociálních sítích se bouřlivě diskutuje nový slogan, který vypustili „zelení“ radikálové: „Vědci dokázali, že děti škodí Zemi“. Bohužel nejde o vtip ani o metaforu. Je to ideologie. Potřeba omezit obyvatelstvo planety není na Západě nové téma. Pochází z pseudovědeckých prací šedesátých let minulého století. Je však poprvé propagováno tak široce a otevřeně.

Demografická bomba

V roce 1968 vydal entomolog Stanfordské univerzity Paul Ralph Ehrlich knihu Demografická bomba. Jeho práce byla propagována ve sdělovacích prostředcích. Autor za ní dostal snad všechny možné ceny a akademické tituly. Následně se z něho stal mluvčí mnoha kampaní na propagaci potratů, antikoncepce a obecného snížení porodnosti. Jeho teorie je založena na známé myšlence Thomase Malthuse, že přelidněnost vede k hladomoru, revolucím, občanským válkám a dalším katastrofám.

Dokonce i v pro Západ revolučním roce 1968 zněly Ehrlichovy názory dosti odvážně. Za účelem snížení míry porodnosti autor doporučil, aby světové elity poskytovaly všem občanům bezplatné kondomy, zaručily ženám bezplatné potraty v jakémkoli období těhotenství, umožnily infanticidu (zabíjení novorozenců) a nucenou sterilizaci.

Tato opatření se velmi podobala obludným metodám, kterými Němci během druhé světové války regulovali porodnost v židovských ghetech. Pokud nebudou přijaty, tvrdí autor, bude naše planeta čelit hrozivé budoucnosti. Podle Erlichových prognóz měl růst populace lidí na Zemi způsobit, že v sedmdesátých a osmdesátých letech nastane katastrofální růst cen produktů a zdrojů. Masové hladovění, epidemie a války měly každý rok zmařit stovky milionů životů. Je snad vynucený potrat příliš vysokou cenou za to, aby se tomu zabránilo? – ptá se Ehrlich.

Mezitím se počet lidí na Zemi zdvojnásobil a převýšil 7 miliard. Žádná z Ehrlichových předpovědí ohledně Západu se nikdy nesplnila. Ale to mu nebrání v tom, aby psal nové knihy, obviňoval lidstvo z okupace planety a ničení její biologické rozmanitosti. Kromě toho i nadále propaguje své ideje z nejvyšších tribun.

Depopulace na pochodu

Před půl rokem se katolíci a tradicionalisté upřímně rozzlobili nad tím, že Ehrlich byl pozván do Vatikánu na konferenci „Jak zachránit přírodu světa, na níž jsme všichni závislí?“ A hlavně: Stanfordský entomolog vychoval již celou generaci svých duchovních následovníků a vděčných studentů. Všichni nabádají lidstvo k sebeničení, aby se tak uvolnilo místo pro ptáčky a malá zvířátka.

Snížit porodnost radí ve svých knihách Stephen Emmott: „V celosvětovém smyslu to nejhorší, co dnes můžeme dělat, je rodit děti ve stejném množství, jako dosud“ (kniha „Deset miliard“ z roku 2013″). V roce 2006 environmentalista a budoucí poradce Baracka Obamy pro otázky vědy John Holdren požadoval, aby svět uznal „základní, i když nepohodlnou, pravdu“ o potřebě radikálního snížení světové populace.

Ovšem nejagilněji toto téma rozvíjí „bioetik“ Travis Rider. Obviňuje „nezodpovědné“ rodiče, že jejich děti od samého začátku přispívají ke globálnímu oteplování. Jediný způsob, jak předejít klimatické katastrofě, je nerodit děti. V Riderově teorii je zajímavá nuance. Pokud ostatní autoři hororových příběhů o nadměrné populaci pracují s údaji o vysoké plodnosti v chudých regionech planety (Afrika, jihovýchodní Asie, Jižní Amerika), pak Rider obrací svůj apel výhradně ke „zlaté miliardě“. Právě těmto prosperujícím lidem radí vzdát se plození dětí „z morálních důvodů“.

Děti zamořují prostředí

Problém je údajně v tom, že v bohatých zemích Západu se každý novorozenec, podle názoru Ridera, stává nadměrným spotřebitelem, a to hned od narození. Potřebuje plenky, mléčné směsi, hračky, dudlíky, vlhké ubrousky a tak dále. Při každém takovém nákupu vzrůstá „uhlíková stopa“, již nezodpovědné dítě zanechá v atmosféře.

„Uhlíková stopa“ je pseudovědecký pojem vynalezený „zelenými“ aktivisty. Označuje množství škodlivých emisí, které se uvolňují do atmosféry při výrobě, přepravě a balení každého z vašich nákupů, od čokolády po SUV. Společně všechny naše „uhlíkové stopy“ údajně vytvářejí skleníkový efekt, mění klima a vedou ke globálnímu oteplování. Porozením dítěte rodiče vytvářejí další „uhlíkovou stopu“ a dopouštějí se zločinu proti planetě. A čím bohatší je rodina, v níž dítě vyrůstá, tím větší je jeho „uhlíková stopa“.

Koncept Ridera vychází ze starého dobrého malthuziánství. Vědeckými experimenty a důkazy se neobtěžuje. „Námitky těch, kteří chtějí mít kontrolu nad světovými zdroji a přitom zpochybňují možnost globálního oteplování, nadále nebudu brát v úvahu,“ píše v jednom ze svých článků. „97 % příčetných vědců je na mé straně.“

Oponenti Ridera vznášejí rozumnou otázku, nakolik etická je jeho teorie. Na to Rider odpovídá, že „naše psychologie morálky se prostě ještě nevyvinula na úroveň problémů, kterým dnes čelíme.“ Dříve, píše autor, lidé žili v malých skupinách a nyní lidstvo tvoří obrovský globální kolektiv, kde stará pravidla typu „nepodvedeš“ a „neuškodíš“ prostě nefungují.

Příprava na informační válku

Nejnovější Riderův text nebyl publikován v blogu, ani v cyklostylovaném vydání pro konspirology, ani ve stranických novinách, ale na stránkách jednoho z největších mediálních holdingů na světě – NBC. NBC je mimo jiné i nejstarší americkou televizní společností. Nyní patří společnosti Comcast, kterou řídí zase jeden z nejodpornějších amerických oligarchů Brian L. Roberts.

Roberts jako potomek bohaté nábožensky založené židovské rodiny zdědil Comcast po svém otci. V roce 1989, kdy mu bylo téměř 30 let, se stal výkonným ředitelem. Tím, že jmenoval příbuzné do správní rady a vedoucích řídících funkcí a rozvinul schéma četných fúzí a akvizic, přeměnil Roberts malou společnost na vedoucí americkou kabelovou televizi. A začátkem roku 2000 začal aktivně lobbovat za zájmy svého podnikání ve Washingtonu.

Zpočátku financoval republikány, poté přešel k demokratům, stal se „přítelem v golfu“ senátora Baracka Obamy a velkoryse investoval do jeho prezidentské kampaně. Politologové spočítali, že za několik let Roberts daroval demokratické straně více než 18 milionů dolarů. A přineslo to ovoce: Obamova záštita a dobrá stovka lobbistů ve Washingtonu umožnily mediálnímu magnátovi získat dva miliardové obchody.

Do roku 2013 Roberts postupně skoupil 100% akcií obřího mediálního holdingu NBC Universal a o rok později se mu podařilo získat povolení k akvizici společnosti Time Warner Cable. Teoreticky porušil všechny možné antimonopolní zákony. Skoupil filmová studia, televizní společnosti, noviny, internetové portály a přeměnil je v obrovský holding pod deštníkem Comcastu, čímž magnát prakticky monopolizoval tvorbu i šíření jejich obsahu. Některé Robertsovy firmy produkují filmy, zprávy a seriály, jiné poskytují kabelovou televizi a internet 33 milionům domácností v USA. Ovšem kontrolní orgány a kongresmanové nad tím zavřeli oči.

NBC – bojová ideologická základna

Za čtvrtstoletí vyrostla cena Comcastu stokrát. Dnes se na trhu odhaduje na 165 miliard dolarů. Za pár let se Roberts stal jedním z hlavních mediálních magnátů naší doby a zaujal 37. místo v seznamu Forbes.

Diváckou obec NBC a uživatele navštěvující Comcast tvoří miliardy lidí po celém světě. Informační kapacita umožňuje Robertsovi zasadit své hodnoty do hlav obrovského publika, hodnoty, jaké jsou typické pro levicového globalizátora. „Anti-bělošská, anti-rodinná, protikřesťanská propaganda,“ říkají o nich američtí konzervativci.

Radikální požadavky bioetika Ridera se dokonale hodí do této agendy. Na stránkách NBC se „bioetika“ plynule slévá s globálním informačním mainstreamem. To už nejsou žvásty pologramotného ekologa, ale programový text vedoucí „zlatou miliardu“ k vyhynutí.

Otevřená genocida bílé populace

Konspirologové rádi mluví o podivných programech na kontrolu porodnosti financovaných Billem Gatesem. Děsí je četné nevládní organizace vytvořené s pomocí George Sorose a bojující za práva národních a sexuálních menšin. Ale v tomto případě není zapotřebí žádné konspirační teorie. Nejbohatší mediální magnát Spojených států amerických, Brian Roberts, otevřeně sponzoruje propagandu za odmítnutí plodit děti mezi bílými lidmi Západu.

Tento návrh je svým způsobem racionální. Po skončení studené války upadala potřeba udržet prosperující střední třídu jako výlohu kapitalismu a nyní tuto třídu čekají těžké časy. A nejbohatší lidé v USA, kteří řídí hlavní informační toky, se domnívají, že by bylo lepší, aby střední třída úplně zmizela a uvolnila místo diskriminovaným a chudým migrantům – nejsou tak nároční a k tomu jsou ochotni pracovat za stravu.

Zůstává pouze otázka, jak dobře je umírající střední třída vycvičena politickou korektností. Přijme pro ni připravenou perspektivu poslušně a radostně? Opravdu přestane plodit děti v zájmu snížení ceny pracovní síly? Nebo snad na rozloučenou rozpoutá třídní boje za účelem krytí jejího ústupu z bojiště?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist