Klimaskeptik.cz v rozhlase

Uveřejněno dne 24 ledna 2011 000 14:46

klimaskeptikVe středu 19.ledna 2011 (21:00) – Mgr.Vítězslav Kremlík, tvůrce Klimaskeptik.cz, vystoupí na rozhlasové stanici Rádio 1 jako host v diskusním pořadu „Zátiší“ (91,9 FM)


V minulosti v tomto pořadu vystoupili například Jan Rovenský (vedoucí energetické kampaně Greenpeace) nebo David Ondračka (ředitel české pobočky Transparency International).

Tématem diskuse má být otázka, kdo a jak může profitovat z kampaně o globálním oteplování.

http://www.radio1.cz/zatisi/

Náš host tvrdí, že za globální oteplování v posledních staletích může hlavně vzrůst sluneční aktivity, nikoli člověk. Říká, že své stránky založil, protože na velká média není spoleh. O aféře Climategate sdělovací prostředky občanům nesdělily prakticky nic. A když už o změnách klimatu píší, jsou to zpravidla novinářské kachny. Byl též prvním, kdo v češtině psal o aféře Himaláje. Mgr. Kremlík vystudoval kombinaci anglistika-historie. Už za studií se zabýval historickou klimatologií, tedy tím jak změny klimatu v minulosti ovlivňovaly lidské dějiny. Dnes se živí se jako překladatel a Klimaskeptik.cz je vlastně překladatelský projekt. Titulkování videí, překládání tiskových zpráv a vědeckých prací z anglického jazyka. Klimaskeptik.cz si získal docela značnou pozornost a jeho články pravidelně přebírá hojně navštěvovaný portál Neviditelný pes. Vítězslav Kremlík byl pozván do Senátu, na jednání české delegace IPCC, přednášel na ČVUT a na Slovensku se zúčastnil panelové diskuse, kterou moderoval předseda slovenské akademie věd. Je také členem českého klubu skeptiků Sisyfos stejně jako další známý český klimaskeptik profesor Kutílek. Smyslem našeho povídání v Zátiší je osvětlit, kdo a proč může chtít na problematice globálního oteplování nejvíce profitovat. Nevyhneme se ani problematice enviromentalismu a ochrany životního prostředí.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist