DALŠÍ DOTACE PRO MRTVÉHO KONĚ

Uveřejněno dne 7 března 2018 000 9:37

Staré indiánské přísloví říká: Když jedeš na mrtvém koni, sesedni. Bohužel mezi věrchuškou EU žádný Indián není, takže když jim mrtvý kůň neběží, budou ho dotovat, dokud se zase nerozběhne. A co na tom, že na to doplatíme všichni.

Pokud se ptáte, co mně tak nakrklo, tak jsou to právě další plánované dotace do „obnovitelné“ energie. Je celkem jedno do kterého způsobu, protože všechny mají společný základní princip, že fungují jenom na dotace, jinak nejsou konkurence schopné. Takže abychom zabránili globálnímu oteplení nebo raději globální změně, když se to oteplení zaseklo, budeme zase posunovat peníze těm správným lidem. O nic jiného totiž nejde, než nasypat dotace do té správné kapsy.

A není to jenom o dotacích. Každý slunečník, měsíčník nebo větrník je nepředvídatelný zdroj. Takže abychom svítili a vůbec fungovali, i když zrovna nesvítí, nefouká, potřebujeme zálohu, zdroj na plyn, uhlí, atom, který pokryje výpadek. A naopak, když zrovna svítí a fouká moc, potřebujeme někam tu energii poslat. Takže potřebujeme stavět nové elektrárny, aby zálohovaly každý obnovitelný nesmysl a kromě toho i nové přenosové linky, aby tu energii odvedli někam, kde ji budou chtít.

Zrovna nedávno jsem se díval, že na mém vyúčtování za elektřinu tvoří poplatky zelenému šílenství celých 10% ceny. Asi budu volit příště každého, kdo mně této blbosti zbaví a pokud to nepůjde jinak, tak #czexit. Alespoň nám vrtule nebudou hyzdit krajinu a mlet netopýry, slunečníku zabírat tu nejúrodnější půdu a krajinu ničit záplava žluté řepky.

P.S. Možná kdyby šlo jako si volím dodavatele elektřiny říci, že chci jenom elektřinu z atomových elektráren, možná by mi to stačilo.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist