Falešná tvář Hnutí Duha

Uveřejněno dne 29 března 2018 000 11:04
Včera, 21.3., jsme slavili Mezinárodní den lesů. Tedy spíše neslavili, i když by si to plíce planety určitě zasloužily.

U této příležitosti vydalo Hnutí Duha (osobně mu říkám Hnědá Duha podle toho, jak po jejich nátlakových akcích vypadá Šumava) zprávu. Ze zprávy cituji:

„Pro zachování lesů na velké části České republiky je nezbytné nejen snížit emise skleníkových plynů, ale hlavně po vzoru Bavorska či Rakouska vrátit do nižších a středních nadmořských výšek přirozenější, listnatý a různověký les. Ten bude vůči změnám klimatu odolnější a stejný postup zároveň doporučuje i zmíněná studie [3]. Ke krokům zmírňujícím blížící se rozpad monokultur už více než deset let vybízejí nejen neziskové organizace, ale ve svém prohlášení i více než 240 českých odborníků a vědců [4]. “

Plné znění zprávy lze najít zde: http://hnutiduha.cz/aktualne/misto-oslav-mezinarodniho-dne-lesu-varovani-v-roce-2060-bude-az-80-smrkovych-lesu.

Přesně to druhé zmíněné v citaci se svého času pokoušel na Šumavě dělat ředitel NPŠ Jiří Mánek. Viz např. https://www.facebook.com/jirka.manek.3/posts/1568325289847634. „Ekologové“ z Hnutí Duha ho tehdy za to málem rozsápali.

Co dodat? Je to právě Hnědá Duha, která se na špatném stavu našich lesů významnou měrou podílí. A to i podle svých vlastních vyjádření.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist