ODVRÁCENÁ STRANA RÁJE

Uveřejněno dne 5 dubna 2018 000 12:08

Nová rakouská vláda zrušila zákaz kouření v hospodách a restauracích, který měl platit od letošního května. Za návrhem stojí Svobodná strana Rakouska. No vida, aspoň někde v Evropě vítězí zdravý rozum. Plošný zákaz kouření (vlastně plošný zákaz čehokoliv, poučme se z americké prohibice 30 let) je nesmysl. Žádný státní moloch nemá co poroučet dospělým svéprávným provozovatelům hospod a restaurací jak se mají chovat v podniku, který jim patří a z něhož platí nemalé daně.

Hospodští a restauratéři nejsou hlupáci a dobře vědí, jaký typ hosta jim nejvíc plní kasu. A tak už dávno před tím, než se začal u nás uplatňovat plošný zákaz kouření, byste si v mnoha restauracích a hospodách v Česku cigaretu nezapálili.

Jak nesmyslný je plošný zákaz kouření, jak vypadá ta odvrácená strana ráje, potvrzují případy hospod, kterým se dá ohleduplně říkat pátá cenová. Neboli, jsou to omšelé putyky, či obskurní bary, kde se nabízí hlavně alkohol, schází se tam určitý typ lidí, a kde ani ty pověstné matky s dětmi nemají co dělat. V minulosti zákazníci těchto náleven, patřící často do kategorie asociál, sedávali u svého piva nebo rumu až do zavírací hodiny, jak dovolila peněženka či sociální dávky a ven prakticky nevycházeli.

Ano, před zavedením plošného protikuřáckého zákona sedávali tihle lidé za zavřenými dveřmi „své“ nálevny, kde trapnými komentáři a páchnoucím kouřem z levných cigaret oblažovali jen sebe navzájem.Protikuřácký zákon všechno změnil. Dnes se před takovými hospodami typu „jedová chýše“ tvoří hloučky podroušených individuí, která zaberou klidně i půl chodníku. Jsou podnapilí, ušmudlaní, pokřikují po kolemjdoucích, trousí vulgární komentáře, házejí nedopalky na zem a kouřem doma balených cigaret zamořují celé okolí. Ano i tak vypadá plošné zavádění zákonů, když autoři, zapomínají používat hlavu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist