Určitě bezemisní požár…

Uveřejněno dne 29 června 2018 000 9:57

Desetimilionovou škodu způsobil požár, který zachvátil v neděli 10. června kolem 19.15 hodin elektrobus městské hromadné dopravy na třídě 1. máje na autobusové zastávce u Kunzovy vily v Hranicích. Ke zranění naštěstí nedošlo.

Hustý černý dým, který se z hořícího autobusu valil, byl vidět do širokého okolí. K požáru vyjely čtyři jednotky hasičů.

„Dle prvotních informací z tísňových hovorů došlo k zahoření ve střešní části. V době příjezdu prvních jednotek plameny nekompromisně pohlcovaly celé vozidlo pro přepravu osob,“ informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

K požáru do několika minut po ohlášení přijely z profesionálních požárních stanic jednotky Hranice a Lipník nad Bečvou.

K pomoci rovněž dorazily dvě jednotky dobrovolných hasičů z Hranic a Opatovic.

Podle slov mluvčího se řidič, který byl v autobuse jediným pasažérem, z vozidla dostal včas do bezpečí. J

akmile zpozoroval zahoření zajel bezpečně ke krajnici a stačil vozidlo opustit. Ke zranění žádných osob naštěstí nedošlo.

Hasičům se po několika minutách podařilo požár lokalizovat, následující další hodinu pokračovali v dohašování a celkovém úklidu po požáru,“ doplnil mluvčí.

Odtažení vraku vozidla zajistil v neděli v pozdních večerních hodinách dispečer provozu poškozené přepravní společnosti.

„Podle jejich vyjádření došlo ke škodě v částce 10 milionů korun autobusu na elektro pohon, co stojí za příčinou vzniku požáru bude předmětem dalšího šetření,“ doplnil Zdeněk Hošák.

Zdroj

Reakce
  1. 6 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist