Takhle se hájí lidská práva!

Uveřejněno dne 1 srpna 2018 000 8:47

V indonéské přírodní rezervaci zabil krokodýl člověka. Tamní obyvatelé se rozhodli jeho ztrátu pomstít – vzali nože a kladiva a ubili téměř 300 krokodýlů.

„Lidé slyšeli volání o pomoc. Když přiběhli na místo, viděli, jak krokodýl napadá jednoho muže,“ řekl BBC vedoucí agentury pro ochranu přírodních zdrojů Indonésie Basar Manullang.

Vesničana, který zrovna na pozemku sbíral zeleninu, usmrtil v pátek 13. července krokodýl v přírodní rezervaci pro zvířata v okrese Sorong v indonéské provincii Západní Papua.

Po sobotním pohřbu se do rezervace dostalo několik stovek rozzlobených tamních obyvatel. Měli s sebou nože, lopaty či kladiva. Muži se rozhodli zabít celkem 292 krokodýlů, kteří zde žili.

Manullang tvrdí, že v roce 2013 získala rezervace licenci na chov chráněných krokodýlů kvůli zachování druhu, ale také pro jejich využití na porážku.

„Jednou z podmínek je, že plazi nebudou ohrožovat naši komunitu. To se ale nestalo,“ řekl Manullang a dodal, že s policií na vyšetření celého případu spolupracují.

Policie se snažila masakrování zvířat zabránit, avšak marně. Zabíjení chráněných druhů je v Indonésii zločin, který může být trestán pokutou i vězením.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist