Připravte si peněženky, EU rozhodla o snížení emisí u aut

Uveřejněno dne 23 října 2018 000 11:34

Vítejte u našeho dalšího dílu seriálu, ve kterém překládáme dění v Evropské unii do lidštiny. EU letos 9. října rozhodla, že nám všem sáhne opět hluboko do kapes pro další peníze. Rozhodla totiž o razantním snížení emisí u aut o 35 % do roku 2030. Teď je potřeba připomenout slova bývalého šéfa Evropské komise Junckera z roku 2013. Cituji: ‚Na něčem se dohodneme, necháme to ležet a čekáme, co se stane. Pokud nikdo nezapříčiní rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok za krokem, dokud není cesty zpět.‘ To je skvělé přiznání.

Přesně z téhle kategorie je to aktuální rozhodnutí Evropské unie. Politici s podíly v dotovaných firmách na obnovitelné zdroje nejdřív lobbovali a bojovali proti oteplování planety. Jenže pak do toho hodili vidle někteří jiní odborníci tím, že jde o přirozený cyklus oteplování a ochlazování Země. Politici museli změnit strategii, protože by jim vyschl penězovod. No a teď už neříkají ‚boj proti oteplování‘, teď říkají ‚boj proti lidmi způsobené změně klimatu‘. A přesně na taková politická rozhodnutí se tahají peníze z našich kapes bezkonkurenčně nejlíp.

Opírají se přitom o zprávy Mezinárodního panelu OSN pro změnu klimatu. To zní fantasticky! Měly byste ale vědět, že tam vždycky seděli lidé, kteří měli obchodní vazby na těžaře a produkci fosilních paliv. Teď mají a jedou v dotovaných projektech tzv. obnovitelných zdrojů a zároveň vydělávají, aby to nebylo málo, na klimatických burzách s povolenkami. Všechno to nakonec zaplatíme my občané na faktuře každý měsíc za energii. No a teď nově budeme ještě skrze dotace některým lidem poskytovat naše peníze na nákup jejich nových elektromobilů, přestože většina z nás si je pravděpodobně nebude moct nikdy dovolit.

No a přesně tohle je mimo jiné také Evropská unie. Nechtějí, abyste začali přemýšlet a nedejbože rozumět tomu, co a proč dělají.

Děkuji za vaši pozornost a těším se u dalšího dílu překladu do lidštiny na viděnou. A nezapomeňte si olajkovat náš Facebook a přihlásit se k odběru videí na našem YouTube kanálu, ať Vám třeba další díl zbytečně neuteče.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist