Chceš pomoci v boji s oteplováním? Staň se pirátem!

Uveřejněno dne 3 února 2011 000 9:12

piratV roce 2005 byla zveřejněna „teorie“, že k zastavení růstu teplot jsou zapotřebí piráti. V témže roce se rozmohlo pirátství v Somálsku. A hle – globální oteplování je pryč.

Ve zprávách se mihla informace, že OSN navrhuje zřídit speciální soudní tribunály pro somálské piráty (viz). Tento problém posledních několik let narůstá. První velká vlna pirátských útoků se datuje z roku 2005. Unášejí lodi a požadují výkupné.

A jak se to týká globálního oteplování?

Inu, potvrzuje se bonmot Oscara Wildea, že život napodobuje umění.

Nejprve ale trochu kontextu. Před lety vznikla humoristická skupina, která si říká Pastafariáni. Snad by se to dalo přirovnat k české mystifikaci o Járovi Cimrmanovi.

Pastafariáni si utahují z náboženství obecně, ale i z náboženství klimatických změn. Mají i vlastní Svatou knihu (viz)

Vymysleli si potrhlé náboženství, které uctívá tzv. Létající špagetovou příšeru a v duchu amerických kreacionistů požadují, aby jejich výkladu světa byl ve školních osnovách věnován rovnocenný prostor jako výuce evoluce.

FSM

V tomto smyslu v květnu 2005 poslali dopis kansaské školní radě.

A teď přijde ten oslí můstek ke klimatu. Pastafariáni mají i vlastní teorii o klimatických změnách. Za globální oteplování prý může úbytek pirátů v uplynulých staletích. Jejich teorie je minimálně stejně humorná jako potřeštěné teorie IPCC.

Piráti prý byli ve skutečnosti svatí muži, uctívači FSM (Létající špagetové příšery). Byli hodní, měli rádi pivo a zpěv, a že ubližovali lidem, jsou prý jen pomluvy. Tito svatí muži udržovali klima v rovnováze svou vírou. Když jejich počet začal klesat, klima se destabilizovalo. Korelace mezi křivkou teplot a počtem pirátů je prý zcela evidentní.

Pastafariáni si tak utahují z náboženské představy, že přírodní katastrofy jsou způsobené lidmi, jejich hříšností a hněvem bohů.

PiratesVsTemp

Pastafariáni vyzývají lidi, aby se stali piráty nebo se alespoň začali oblékat jako piráti. Tím si prý usmíříme FSM. Létající špagetovka se přestane hněvat a globální oteplování se zastaví.

Nejvíce si toto doporučení vzali k srdci lidé v Somálsku. Hned téhož roku (2005) se pustili do díla (BBC). Zatímco v roce 2004 somálské vody zaznamenaly jediný pirátský útok, v roce 2005 to najednou bylo 19 útoků.

A jak jste si všimli, pirátství funguje. Je daleko účinnější než Kjótský protokol. Oteplování se zastavilo a ani teploty roku 2010 nepřekročily rekordy roku 1998. Období, kdy se pět let neoteplilo, jsou normální a viděli jsme je i v 80. či 90. letech. Ale tohle je už deset let.

V roce 2008 sám zakladatel Pastafariánů poukázal, že Somálsko má prý nejvíc pirátů a nejmenší emise skleníkových plynů (viz).

IPCC by měla v příští své zprávě zhodnotit také další shodu. Naše slavné globální oteplování začalo v půli 70. let. Tehdy vznikl proslulý TV seriál o malajském pirátu Sandokanovi (1976 a 1977, hlavní role Kabir Bedi). O generaci později, když bylo natočeno pokračování (1996 a 1998) se záhy oteplování zastavilo. (Wiki)

Když seriál skončil a slavný pirát odešel, začalo se oteplovat. Když se Sandokan vrátil, oteplování se zastavilo. Očekávám, že každou chvíli vystoupí Pachauri s prohlášením: „Přestaňte popírat, že za oteplování mohou piráti. Konsensus je jednoznačný, diskuse skončila. Popírání vlivu pirátů na klima je jen popíračská mašinérie ropných společností.“

Zastav globální oteplování: staň se pirátem

Nebo myslíte, že podobnost křivky pirátů s křivkou teplot je jen falešná korelace? Inu, Al Gore by o tom mohl vyprávět. Ve svém filmu upozorňoval, že křivka CO2 a křivka teplot spolu korelují. Nevšiml si, že nejprve stoupají teploty a až potom CO2. Růst skleníkových plynů je následek a nikoli příčina, jak si myslel.

Joannenova

http://joannenova.com.au/global-warming/ice-core-graph/

Mimochodem. Můžete si zahrát i pastafariánskou flash hru (zde). Hrajete za špagetovku a čím více lidí konvertujete na piráty, tím více pomůžete v boji proti globálnímu oteplování.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist