Útok na široké frontě

Uveřejněno dne 22 března 2019 000 8:28

Útok na svobody (a peněženky) občanů vedený pod „false flag“ svobody, demokracie, spravedlnosti, rovnosti či záchrany Zeměkoule, je rozprostřen na široké frontě. Médii prováděný „brainwashing“ je totální, prostor je zaplněn polopravdou i obyčejnými lžemi „postfaktické reality“. Tomuto tlaku vystavena to má obyčejná realita těžké, a tak se jí snažím trochu pomoct.

Lesní požár ve Zlatém státě

Náš zrovna tak šarmantní jako nekompetentní guvernér Jerry „Moonbeam“ Brown prohlásil, že všichni popírači klimatických změn definitivně přispívají k lesním požárům v severních a jižních oblastech Kalifornie, zrovna tak jako k dalším požárům v nastávajích létech.

Tedy, vy prokletí popírači, vy jste všemu vinni.

A pokračoval:

„To není „nový normál“, to je „nová anomálie“. A tato nová anomálie bude pokračovat, s jistotou během dalších 10, 15 až 20 let… a na neštěstí nám nejlepší věda říká, že vyprahlost, teplota, sucho a všechno ostatní bude intenzívnější. Následně proroctví několika vědců je již o jeden stupeň tepleji; myslím, že během příštích 10,12 let můžeme očekávat další půlstupeň, což je katastrofální. Jsme vystaveni výzvě, která ohrožuje celý náš životní styl.“

A jaké brilantní řešení navrhuje? No… k mému překvapení a zhrození chce více a více pumpovat daně.

„A my budeme muset více a neustále investovat do přizpůsobení se. Když mluvíme o věcech jako klima a oteplování klimatu a mimoto vezmeme do úst slovo „přizbůsobení se“, pak je to to, o čem my mluvíme. A nejsou to miliony, jsou miliardy, desítky miliard a možná dokonce stovky miliard už v několika letech“.

Tedy… skutečně vědci „prorokovali“, že teplota v minulosti stoupla o 1 stupeň? Mohou vědci skutečně předpovídat minulost? A můžeme skutečně v příštích 10 letech očekávat nárůst teploty o půl stupně? Abych si to ujasnil, podíval jsem se důkladně po záznamech a našel jsem zajímavou vebovou stránku, a to Western Regional Climate Center (WRCC), kde mají hromadu dat, vztahujících se k počasí, pro jednotlivé státy. Tedy, bez oklik, zde průměrná teplota v Kalifornii od roku 1895 do současnosti, října 2018:

average1
 

Obrázek 1: Průměrné měsíční teploty v Kalifornii podle WRCC. Výkyvy ročních období byly odstraněny.

Stoupla tedy teplota o jeden stupeň, jak tvrdil guvernér? Sotva. Od roku 1895 bylo tepleji o 0,02 °C za desetiletí – dvě setiny stupně.

Kolik jsou dvě setiny stupně Celsia? No, jak víme, klesá teplota s výškou, to cítí každý uživatel horské lanovky. Stupeň vertikálního ochlazení je asi 1 °C na 100 m. A to znamená, že ty 0,02 °C odpovídají přibližně výškovému rozdílu mezi…moment…mezi palci u nohy a hlavou člověka. Příliš málo na to, abychom to pocítili.

Samozřejmě, že guvernér kecá blbosti, když říká, že antropogenní nárůst teploty je příčinou požárů. Nárůst teploty v Kalifornii je triviálně malý – dvě desetiny stupně za více jak 100 let.

Jestliže to tedy není teplota, co je s deštěm? Dělá klimatická změna stát sušším? Naštěstí zde máme data z WRCC. Měsíční dešťové srážky vypadají v Kalifornii takto:

average2
 

Obrázek 2: Roční záznamy měsíčních úhrnů vodních srážek v Kalifornii podle WRCC v palcích.

Ubývá množství vodních srážek? Ano… s absolutně bezvýznamným 1,1 mm za dekádu. Jednoznačně se nejedná o příčinu požárů.

Ale co jsou tedy příčiny nárůstu počtu požárů? No, skutečně jich pár je.

Za prvé, naše lesy nejsou již několik let řádně obhospodařovány. To je následek různých soudních rozhodnutí, z nichž jedno z roku 1994 zakázalo v několika oblastech kácení stromů. Jednalo se o marný pokus ochránit puštíka západního, ve skutečnosti šlo o další zelený vzdušný zámek – ukončení kácení nemělo žádný vliv na úbytek tohoto druhu. Vypadá to na to, že jeho místo zabral jeho příbuzný, puštík proužkovaný. No tohle… a byly i další soudy, které kácení zakázaly nebo silně omezily.

A dále. Zákony Kalifornie zakazují nejen kácení, ale i probírku lesů. Po požárech v Reddingu guvernér Brown řekl, že bude pracovat na změně zákonů, zatím to vypadá na pouhé plácnutí do vody.

Když se ale nekácí stromy a neprobírá les, vytváří se to, čemu se říká “fuel load“(palivová nálož?). Pod tím se rozumí množství hořlavého materiálu na akr a když k tomu dojde, stane se malý ohníček mžikem obrovským požárem.

A nakonec, před pár lety jsme zažili El Nino/La Nina a to vede k řadě teplejších a sušších let. Pro to existuje pojmenování a to nezní „klimatická změna“, nýbrž „počasí“.

Mezitím koluje po internetu hláška s obsahem, že president Trump falešně učinil (za požáry) odpovědnou Kalifornii, protože – podle hlášky – patří 98 % plochy lesů v Kalifornii národu (=USA) a z toho pouhá 2 % státu Kalifornie. Nic nemůže být pravdě vzdálenější.

Skutečnost vypadá takto: 43 % lesů je v soukromých rukou a ten zbytek je z 98 % ve vlastnictví unie a 2 % ve vlastnictví státu Kalifornie. To znamená, že celkem se podle kalifornských zákonů pracuje na 44 % lesů.

Ale moment. Podle televizních zpráv je tu ještě něco…oba poslední ohně, totiž Camp Fire v Paradise a Woolsley Fire v Thousand Oaks, vypukly v lesích v soukromém vlastnictví. To znamená, že unijní vláda nemá nic společného s předpisy, které k těmto požárům vedly.

Měl být president Trump tak agresivní? Samozřejmě, že neměl, to byla chyba, ale dokážu pochopit jeho zlost, když kalifornský guvernér tvrdí, že požáry nemají nic s kalifornskými předpisy společného.

Ale žádné starosti! Guvernér řekl, že kroky v boji proti globálnímu oteplování stále ještě – možná – „přivedou počasí tam, kde historicky bylo“.

Ach jo, zpátky k tomu, jak to bylo dřív, k mýtické zahradě Eden, kde počasí je stejné rok co rok…

Where once it never rained till after sundown
By 8 a.m the morning fog had flown
Don’t let it be forgot that once there was a spot
For one brief shining moment
That was known as Camelot

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist